Fjerde oktober sendte advokaten en prosessvarsel til Utlendingsnemnda (UNE), et varsel om at nemndas vedtak vil bli brakt til tingretten med påstand om ugyldige vedtak.

Skal se på saken på nytt

Men Høyer Pedersen argumentertte for og anmodet om at UNE vurderer saken på nytt og omgjør sine tidligere vedtak. Han ble ihvertfall hørt i forhold til at de skal se på saken på nytt.

– Jeg har nå fått beskjed fra UNE at de gir utsatt iverksettelse, slik at utreisefristen er bortfalt. De kan være i Norge frem til UNE har sett på saken på nytt og har konkludert. Det vil gi familien litt ro og de kan senke skuldrene litt i den umiddelbare situasjonen, sier Høyer Pedersen.

Konkluderer om noen dager

– Kommer UNE til at de omgjør sitt vedtak så er saken i boks. Om deres konklusjon er at de står fast på det de tidligere har sagt vil saken stevnes for tingretten. Da må UNE ta stilling til om de samtykker til en utsatt iverksettelse til tingretten har behandlet saken, sier Høyer Pedersen.

– Hvor lang tid kan det ta før UNE kommer med en konklusjon?

– De kan ikke vente lenge. Jeg kommer til å ta kontakt med dem i dag eller i morra. UNE har en egen mal for hva de skal gjøre når ting blir brakt inn til tingretten. Fristen er 10 arbeidsdager, noe som løper ut denne uka, sier han.

– Hvordan tolker du dette svaret?

– Det er vanskelig å trekke så mye ut av at de har trykket på pauseknappen nå. Men det er en bra ting at det har skjedd, sier han.