De fire ladestasjonene er montert opp på sørsiden av rådhuset på Finnsnes, siden som vender mot Finnsnesvatnet. Stasjonene er ikke enkle å få øye på med det blotte øye, men det er fordi de er plassert på baksiden av fire betongsøyler.

– Vi har ennå ikke fått skiltet disse ladestasjonene, men det kommer, sier fagleder av Trafikkontoret i Lenvik kommune, May-Heidi Øfstbø.

Gratis lading

– Hvorfor har dere satt opp disse stasjonene?

– Vi har montert opp disse ladestasjonene med bakgrunn i et krav i den nye parkeringsforskriften. Denne sier at det skal være så og så mange ladestasjoner i forhold til parkeringsplasser så lenge vi driver vilkårsparkering, sier Øfstbø.

Den nye parkeringsforskriften, som trådte i kraft 1. januar i år, tar for seg de fleste sider innen parkeringsvirksomhet.

– Hvem kan benytte seg av disse ladestasjonene?

– Det er selvfølgelig de som har behov for å lade opp El-bilene sine. Vi har i første omgang lagt det opp slik at ladinga er gratis, forteller teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen.

Før den nye parkeringsforskriften ble innført kunne man parkere El-biler gratis. I den nye forskriften ble det lagt opp slik at kommunene sjøl skulle avgjøre om de ville videreføre en slik gratis-ordning til eiere av El-biler. Lenvik kommunestyre valgte å ikke gå for en slik ordning.

– Det var en debatt om dette i vinter der kommunestyret vedtok at alle skal betale parkering på vanlig måte, men at man får lade El-bilene gratis på de kommunale plassene, sier Fredriksen.

Ved bruk av ladestasjonene er maks ladetid tre timer.

Kommer flere stasjoner

Det er satt av 200.000 kroner til etableringa av ladestasjoner i Lenvik. De fire ladestasjonene på rådhuset har kostet omlag 100.000 kroner.

– Vi ønsker å bygge ut flere ladestasjoner der det er naturlig å ha dette i forbindelse med offentlig parkering, opplyser Øfstbø.

Nøyaktig hvor de neste ladestasjonene bygges ut er ennå uvisst.