Overtakelsen av Bardufoss videregående skole fra entreprenøren NCC til Troms fylkeskommunen lar vente på seg. Stridens kjerne er brannsikkerhet. Målselv kommune og Troms fylkeskommune godkjenner ikke innvendige vegger fordi de ikke er innenfor brannsikkerhetsreglene. Det har ført til at Målselv kommune som saksbehandler har trukket tilbake branngodkjenningen.

Vet ingenting

Jula kommer og går uten at elevene ved Bardufoss videregående skole kan flytte inn i sin nye skole.

– Det har vært et eksternt firma inne for å gjøre en vurdering, og deres konklusjon er at veggene ikke er godkjent i henhold til brannklassen for slike bygg. I dag vet vi ingenting om når skolen kan overtas, sier utbyggingssjef i Troms fylkeskommune, Jan-Inge Hille.

20 millioner kroner

– Avviket må lukkes. Noen må godkjenne eksisterende vegger, eller så må veggene skiftes ut, sier Hille.

Egentlig skulle skolen ha vært overlevert fylkeskommunen 7. juli i år, men på grunn av forsinkelser måtte overtakelsen utsettes i påvente av prøvekjøring av ventilasjon og teknisk anlegg ved skolen. Så ble branngodkjenningen inndratt. I bakgrunnen henger trusselen om dagbøter som totalt kan komme opp i 20 millioner kroner.

– Vi snakker om dagbøter på ti prosent av byggesummen og det er litt over 20 millioner kroner. Det er store summer, sier Hille, som nå avventer utspill fra NCC.

Jobber med saken

– Det pågår en uavhengig kontroll av et firma som er engasjert av NCC, byggherren og Målselv kommune. Det er funnet noe avvik, og det er avvik som vi er i full gang med å lukke. Når dette er lukket og håndtert på en ordentlig måte blir det en sak mellom byggherren, Målselv kommune og NCC, sier distriktssjef i NCC Nord, Svein-Arne Sivertsen.

Han vil ikke spå når denne saken er ferdig løst, men antyder at det kan gå inn i 2018.

– Når det gjelder dagbøter så kommenterer vi ikke det. Det blir en sak som avgjøres i etterkant mellom Troms fylkeskommune og NCC, sier Sivertsen.