Både nyvalgt stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) og Cecilie Myrseth (Ap) hadde tatt turen «hjem» til Midt-Troms for å overvære framlegginga av den mye omtalte landmaktsutredninga.

– Hva tenker du og Senterpartiet å gjøre i denne saken?

Forvent oppfølging

Hun sier strategien nå er å gå i dialog med andre partier for å sikre et flertall.

God alliert

Cecilie Myrseth (Ap) sier at Senterpartiet kommer til å bli en god alliert i saken om helikoptrene på Bardufoss. Hun understreker at det finnes et alternativt flertall på Stortinget i den betente helikopter-saken og sier at tida der Arbeiderpartiet bare inngikk forlik med regjeringa er forbi.

– Vi har brent oss på det. Vi kommer til å søke flertall og det er ikke sikkert det er med regjeringa, sier hun.

– De har til og med lagt ved ei setning om at man kan bruke redningshelikopter for å operere sammen med Hæren. Det sier seg selv at det ikke går, sier hun.

Myrseth sier at landmaktsutredninga ble som forventa og mener blant annet det er sterkt beklagelig at 2. bataljonen på Skjold nå skal gjøres om til en såkalt mobiliseringshær.

– Det er en åpenbar svakhet for Hæren at dette skjer og jeg lytter veldig til det Pål B. Nygaard og Målselvordfører Nils Foshaug sier. Det tar jeg med meg tilbake til Stortinget når dette skal behandles.

Nyvalgt stortingsrepresentant Sandra Borch ankom Bardufosstun for å overvære framlegginga av landmaktsutredninga. Foto: Stian André Lund