I ett års tid var ståa den at det stort sett ikke var en eneste ledig fastlege å oppdrive hos Senjalegen. Virksomhetsleder Evy Nordby kan nå imidlertid opplyse at situasjonen har løst seg.

– Vi har tilsatt en doktor i en ny fastlegehjemmel ved Silsand legekontor. Hun som takket ja til denne stillinga har tidligere vært turnuslege og vikarlege hos oss, noe som er grunnen til at vi fikk dette på plass såpass kjapt, sier Nordby.

Nesten 200 ledige plasser

Nå er situasjonen den at det er knappe 200 ledige listeplasser hos Senjalegen.

– De ledige plassene fordeler seg over tre fastlegelister, to ved Silsand legekontor og én ved Finnsnes legekontor. På lista på Finnsnes har vi for øyeblikket inne en langtidsvikar ettersom vi ikke har lyktes med å rekruttere en doktor i en fast stilling, sier Nordby.

Onsdag ettermiddag fordeler de ledige listeplassene hos Senjalegen seg slik:

• Inka Marina Hillerns Bonotto ved Silsand legekontor – 12 ledige plasser.

• Liste uten fast lege ved Finnsnes legekontor – 76 ledige plasser.

• Jorunn Nygaard ved Silsand legekontor – 102 ledige plasser.

Trodde flere manglet lege

Det er omlag en måned siden doktoren i den nye legehjemmelen kom i drift. De første hundre ledige plassene på denne liste gikk fort. Nordby er limidlertid itt overrasket over at det fortsatt er såpass mange ledige listeplasser.

– For å si det sånn så trodde jeg at vi hadde flere i systemet som var uten fastlege. Kanskje betyr det at det ennå er noen som ikke er oppmerksomme på at det har åpnet seg noen ledige listeplasser, antar Nordby.

Det er HelseNorge som presenterer oversikten over hvor hvilke fastleger som har ledig kapasitet. Her finner man også informasjon om hvilke fastleger som har venteliste, samt hvor lang venteliste legene har. Her fremkommer det at Yngve Silsand fortsatt er den fastlegen hos Senjalegen med lengst venteliste. For øyeblikket har 265 personer stilt seg i kø for å få Silsand som fastlege.