Som kjent har Torskens medlemsskap i Visit Senja hengt i en tynn tråd. Fra kommunens side har man nemlig opplevd å betale dyrt for medlemsskapet, rundt 80.000 kroner årlig, og samtidig få litt lite igjen for det. Tirsdag ble det likevel klart at det ikke blir noen utmelding.

Det forteller torskenordfører Fred Ove Flakstad.

– Jeg, rådmannen og kommunens næringsansvarlige har vært i møte med styreleder og daglig leder i Visit Senja. I dette møtet forklarte vi hva vi fra Torsken er misfornøyde med og hvilke forventninger vi har, sier Flakstad.

Mer formalisert

Da kommunestyret hadde møte tirsdag stilte også Visit Senja-sjef Line Miriam Sandberg der for å orientere om reiselivssamvirket.

– Det ble etter dette vedtatt at Torsken viderefører medlemsskapet i Visit Senja, men at vi ønsker at medlemsskapet blir mer formalisert. Blant annet ønsker vi to årlige møter mellom Torsken kommune og Visit Senja, ett der fjoråret evalueres og ett til å planlegge kommende sesong, opplyser ordføreren.

Fra Torskens side ønskes det også at Visit Senja skal besøke medlemsbedriftene i Torsken minst en gang i året.

– På denne måten, med en mer formalisert avtale der vi stiller krav til Visit Senja og de til oss, tar vi tingene mer offensivt i stedet for å sitte der misfornøyd når sesongen er over.

Ennå ikke avklart

Torsken kommune har også hatt oppe til vurdering om de skal melde seg ut av Midt-Troms museum. Bakgrunnen for dette er den samme, nemlig at man er misfornøyd med hva man får igjen for pengene man betaler. Torsken kommune betaler rundt 90.000 kroner årlig for medlemsskapi Midt-Troms museum.

– Nå har vi vedtatt at vi utsetter denne saken til neste kommunestyremøte i desember. Til den tid har administrasjonen fått noen ting de skal utrede, opplyser ordføreren.

Blant annet skal det avklares om Midt-Troms museum kan erverve Alverbrygga for å på sikt lage til et fiskerimuseum i Gryllefjord. Håpet er også at det innen møtet i desember skal være avklart om det kommer på plass et historielag i Torsken.