- Får mer faglig ekspertise i ryggen

1. september ble Finnsnes Dyreklinikk en del av AniCura.

- Det er mange grunner til at vi valgte å gå inn i kjeden, sier veterinær og gründer av Finnsnes Dyreklinikk Lars Haugene.

Faglig utvikling

- Hovedgrunnen er at vi får en høy faglig utvikling med å gå inn i AniCura. Det er en veldig stor kjede med høyt fokus på faglig utvikling. Vi får tilgang til og får ha mange faglige eksperter i ryggen, sier Haugene.

Han sier videre at kjeden har de samme verdiene som klinikken har fra før av.

- God omsorg og høyt faglig nivå er viktig for oss. I tilleg er det viktig for oss at vi får lov til å beholde vår måte å drive på. Vi kommer til å drive på samme måte med de samme menneskene som jobber her i dag. Forskjellen er at vi har et større faglig apparat i ryggen, sier Haugene.

Ny region i nord

Dyresykehus og dyreklinikk-kjeden AniCura ble etablert i 2011 som den første sammenslåingen av dyresykehus i Norden. Nå er de blant Europas ledende leverandører av veterinærmedisin for smådyr.

Allerede i 2014 ble AniCura Dyresykehuset Tromsø, AniCura Dyreklinikken Tromsdalen og AniCura Dyreklinikken Kvaløya opprettet. 1. september opprettet kjeden tre klinikker ved å innlemme Finnsnes Dyreklinikk, Sortland Dyreklinikk og Harstad Dyreklinikk. De oppretter samtidig en ny region; AniCura Region Nord.

I en pressemelding sier AniCura at tanken bak storsatsingen er å styrke tilgjengeligheten og utviklingen av avansert veterinærmedisin i regionen.

- Det er et klart behov for mer avansert veterinærhjelp og bedre tilgjengelighet i Nord-Norge der befolkningen er spredt ut over et stort geografisk område. Ved å kombinere kompetansen og ressursene til disse kvalitetsklinikkene kan vi utvikle og forbedre tilbudet innen veterinærmedisin i denne regionen på en måte som tidligere ikke var mulig, sier Øyvind Johnsen Brøgger, daglig leder i AniCura Norge, i pressemeldingen.

AniCura Dyresykehuset Tromsø tilbyr avansert diagnostikk og kirurgi, og vil fungere som det regionale dyresykehuset. Det vil satses spesielt på kirurgi og bildediagnostikk, og i tillegg har regionssykehuset en spesialisert tannavdeling og tung kompetanse innen indremedisin. Sykehuset mottar henvisninger fra hele Nord Norge.