Han har sammen med Rune Ludviksen startet opp det lille ølbryggeriet som holder til i kjelleren i gamle Øverbotn skole på Senja, der det før var skolekjøkken. Men nå er det altså ølbrygging det går på, etter at de to startet opp i 2015. De er begge lærere i 60 prosent stilling og har 40 prosent jobb ved bryggeriet som de har satset på.

Ble etablert i 2014

– Vi etablerte firmaet høsten 2014, og var i gang med den første bryggingen i januar 2015.

Bjørn forteller at i dag har det lille bryggeriet fire forskjellige ølsorter de lager.

– De heter Kvænan, Segla, Andfjord og Trælen. I dag når vi kjører brygg nummer 100 lager vi en Indian Pale Ale, forkortet blir det IPA som også vil stå på flasken. Det er et sterkt, lyst og humlerikt øl som vi normalt ikke produserer. Jeg og Rune fant ut at siden det er brygg nummer 100 måtte vi gjøre noe vi vanligvis ikke gjør, og denne sorten ble altså valget.

Bjørn forteller at i 2016 produserte bryggeriet rundt 18.000 liter, mens i år har man så langt produsert 20.000 liter øl.

Hard konkurranse om ølsalget

– Vi har altså en svak oppgang, men vi merker jo veldig godt at markedet for øl begynner å bli mettet, fordi det er så mange bryggerier overalt.

– Når utvalget for publikum øker, så vil de jo gjerne prøve seg fram og se om det er ølsorter de liker bedre.

– Men er dere fornøyd med den produksjonen dere har nå etter et par års drift?

– Det er vi definitivt, og vi fikk mye raskere vekst enn det vi hadde regnet med. Og i år har vi jo nådd en aldri så liten milepæl når vi har laget 100 brygg på denne måten her i Øverbotn.

SE VIDEO: I helganådde Senja Håndbryggeri en milepæl.

Bjørn forteller at siden oppstarten har de to satt i gang et nytt brygg i snitt en gang i uka.

– Hvem som kom på å starte bryggeriet? Vel det var nok jeg og Rune i felleskap egentlig, og så har vi gode venner som har pushet oss litt.

– Det at vi er lærere og driver med et ølbryggeri ved siden av har ikke vært noe problem, det avklarte vi lenge før vi startet opp.

– Det er jo litt morsomt når vi får besøk av noen som har vært elever her kommer innom og forteller om tida de hadde undervisning her. Inne i skapene er det fremdeles tapet forskjellige lapper fra den tiden, og de har vi ingen planer om å fjerne.

TRAVEL LØRDAG: Det var så vidt Bjørn hadde tid til en prat da bryggeprossesen var i gang på lørdag.
tar 12 timer: En brygg tar omtrent 12 timer før den er ferdig, og av det blir det rundt 900 flasker øl.