I flere år har det nærmest vært en tradisjon at russen på Senja videregående Finnfjordbotn, gir et bidrag til prosjektet. Årets sum er en stor enkeltsum fra russen.

– Vi i prosjekt Haiti er veldig glad i russen på denne skolen. Vi blir like glad hver gang og i år er det veldig mye penger. Dette betyr utrolig mye for oss, sier Marthe Lajord Frøseth.

Naturlig

Fjorårets russepresident, Tony Hjelmseth, sier pengene hele tiden var tiltenkt prosjekt Haiti.

– Vi har 50.000 kroner vi hadde lyst til å gi til et veldedig formål. Skolen vår har i lang tid hatt et samarbeid med prosjekt Haiti, så for oss ble det naturlig at de pengene skulle gå dit, sier Hjelmseth

Pengene kommer fra overskuddet til russens arrangementer.

– De har vi fått inn fra alle russefestene og arrangementene og salgene vi hadde det året vi var russ, legger han til.

Samarbeid

Skolen har også en egen Haiti-gruppe som jobber inn mot prosjektet.

– Vi setter ikke bare pris på pengene, men det betyr også mye å ha noen å samarbeide med. Haitigruppa er med på mange aktiviteter og arrengement og de pengene vi har fått inn i alle disse årene beløper seg til over milionbeløpet, siden 2002 da vi startet. Så det er ingen tvil om at Senja videregående er en god samarbeidspartner for oss, sier Lajord Frøseth.

Måltid

Pengene som de får inn poengterer hun får en stor betydning for barna som er med i prosjektet.

– 50.000 er mye penger, og eksempelvis kan vi ha kantinedrift i tre og en halv måned for 150 barn. Ofte er kanskje dette det eneste måltidet de får den dagen, så da er det klart at det har noe å si, sier Lajord Frøseth.

SKOLEN: Landsbyskolen til Prosjekt Haiti hadde i 2015, 200 elever som til da ikke hadde hatt et helsetilbud. Foto: Privat Foto: Privat