Tiltalebeslutninga beskriver voldsomme ødeleggelser, som skal ha funnet sted på institusjonen hvor mannen oppholdt seg. Hærverket startet i mars i år, der mannen først skal ha revet kontrollpanelet av en vaskemaskin, rev ned en glassvegg fra dusjkabinettet, slo i stykker en støvsuger, skjærte opp trekket på en sofa, slo i stykker møbler og knuste servise.

De påfølgende dagene skal ramponeringa ha fortsatt, der mannen blant annet skal ha revet ned listverk og slått hull i veggen på sin tildelte leilighet. Han skal også ha knust flere skap, samt kastet komfyr, kjøleskap og vaskemaskin ut. Mannen skal også ha revet ned veggplater, samt kastet en varmeovn gjennom et vindu slik at det knuste.

Truet med brann

I tillegg til det grove hærverket, er mannen tiltalt for trusler. Bakgrunnen er at han i mai skal ha truet med å sette fyr på og brenne ned institusjonen han bodde på.

Mannen, som er i 30-årene, er også tiltalt for å ha forfulgt en kvinne. I tiltalebeslutninga beskrives det hvordan han i juni skal ha oppholdt seg i området hvor kvinnen bodde og fulgte etter henne mens hun syklet, dette til tross for at hun hadde gitt han beskjed om om å la henne være i fred.

Besøksforbud

«Han uttalte at hun skulle være med han hjem slik at de kunne prate sammen, noe hun avviste. Da tok han tak i hånda hennes og prøvde å holde henne fast», heter det i tiltalebesutninga.

Mannen er også tiltalt for ved fem tilfeller å ha brutt forbudet han var ilagt om å ikke på noe vis å ta kontakt med kvinnen.

Strafferammen for skadeverk er fengsel i inntil ett år. Det samme tiltalepunktene som gjelder trusler og brudd på besøksforbud, mens strafferammen for hensynsløs adferd er bot og to års fengsel.

Saken er berammet til Senja tingrett 19. desember.