Coop Ekstra fikk ikke forlenge leiekontrakten til nybutikken er på plass

Da huseier ikke ønsket å ordne en kontrakt på korttids-leie ser butikken seg nødt til å stenge dørene ved årsskifte

– Og det har vi full forståelse for. Hadde vi fått lov til å leie et år til, så hadde vi gjort det. Det er synd vi må stenge, for vi ville gjerne holde åpent til nybutikken kom på plass, forteller administrerende direktør i Coop Nord, Kjell Olav Pettersen.

Byens største

Som kjent tidligere skal Coop bygge en ny butikk på brannstasjontomta, bare noen meter fra butikken som i dag ligger på Myra senter.

– Vi har ikke hatt et ønske om å ha to butikker så nært, så planen har alltid vært at denne butikken skulle inn på den nye tomta. Til senhøsten neste år åpner vi jo det som blir Finnsnes største dagligvarebutikk, så vi kommer grusomt tilbake, sier Pettersen.

– Hva skjer med de ansatte i dagens butikk?

– Vi vil prøve å finne løsninger for de ansatte, det er det jeg kan si om det på nåværende tidspunkt, avslutter direktøren.

Leiekontrakt

De som har signert leiekontrakt med EC Finnsnes som eier den nedre seksjonen av bygget, er ingen andre enn Rema 1000. Dette bekrefter Ronny Repvik, regiondirektør i kjeden.

– Vi har ingen planer om å flytte på oss. Det er riktig at det foreligger en leieavtale om lokale i dette bygget, men det betyr ikke at vi kommer til å benytte muligheten for å etablere eller flytte dagens butikk hit, sier Repvik i en e-post til Folkebladet.

Videre påpeker han at lokalene ikke nødvendigvis kommer til å stå tomme.

– Det er aktuelt for oss å fremleie lokalene til andre formål. Utenom dette kan jeg generelt si at vi stadig er på utkikk etter muligheter for etablering av butikker i hele regionen, avslutter regiondirektøren.

Senhøsten 2018 eller nærmere jul skal Coop åpne deres nye Extrabutikk på tomta som i dag huser Lenvik brann og redning. Foto: Robert Rudnik fototjenester