En ting er at fasttelefon ikke fungerer, men mobildekninga i bygda er også helt elendig.

– Telenor må få fortgang

Kristin Åmo bor sammen med sin mor i bygda.

– Jeg synes det er hårreisende at dette ikke rettes opp. Telenor må få fortgang i denne saken. På lørdag sa Telenor at de skulle rette det opp, men ingenting har skjedd. Siden mobildekningen også er dårlig i bygda er det enda viktigere for oss, sier hun oppgitt.

– Jeg har også ei tante som bor her med trygghetsalarm. Da er ikke dette holdbart. Jeg måtte kjøre ned fra hytta for å sjekke om det gikk greit med mamma. Og dette er ikke første gangen det skjer. Jeg har gjentatte ganger fått beskjed om at det skal rettes opp innen klokka 17.00 på ettermiddagen. Men ingenting skjer. I Åmo er en avhengig av fasttelefon fordi det er dårlig dekning på mobilen.

– Jeg må sitte med telefon i blomsterkrukka i vinduet for å klare å ringe ut. Rører jeg telefonen detter jeg ut. Mobildekninga i Åmo må bli bygget ut, jeg har vært i kontakt med både Telenor og Telia om det. Vi kan ikke ha det slik, sier hun.

– Men blir engstelig når de gang på gang ikke klarer å rette opp feil. Og det blir dumt at folk flytter fra bygda fordi de ikke har telefondekning, sier Åmo.

En uhørt situasjon

Anita Åmo i Tromsø har sin mor boende i Åmo. Hun er mildt sagt oppgitt over situasjonen.

– Det har ikke vært telefondekning siden fredag 29. september i ei bygda. Telenor er veldig lite serviceinnstilt – de er ikke i stand til å gi dem telefon tilbake. Og dette er ei bygd med gamle mennesker. Når jeg ringer Telenor, jeg har ringt fire ganger på to dager, blir jeg selv bedt om å ta kontakt med Relacom. Det er bare rot. Jeg mener det er helt uhørt, sier Anita Åmo.

Ei isolert bygd

– Det andre er at de er så frekk at de ber om personopplysninger, mitt fødselsnummer for at jeg skal få lov til å klage. Hovedpoenget er at det for tredje gang på 4–5 år sitter bygda uten telefonforbindelse. Og det går ei uke før de pårørende, som gjerne bor andre steder må lage bråk for å få det i orden. Sist gang var i februar 2015, da ble det en sak i Folkebladet at bygda var uten forbindelse ei uke. Ingen ser ut som de vil ordne opp i dette. I bygda er det gamle mennesker med trygghetsalarm og behov for kontakt med pårørende andre steder. De er praktisk talt isolert, sier Åmo.

Beklager sein retting - les saken her.

Skal rettes opp

Folkebladet fikk kontakt med pressekontakt Per Harald Meling i Telenor. Han sjekka da opp hvor saken sto.

– Det som har skjedd er at det var et planlagt arbeid i området 28. september der det ble gjort en feil. Det har ført til at 13 kunder har vært uten forbindelse i dette området. Det er noe Telenor beklager. Entreprenørene har nå gitt løfter om at dette skal rettes opp innen i morra. For å gjøre denne jobben må det være to personer. Om noen føler de ikke har fått tilstrekkelig informasjon i denne saken beklager vi det, sier Meling.

oppgitt: Kristin Åmo og flere med henne er oppgitt over at bygda Åmo i Salangen nok en gang er uten telefondekning. Foto: Privat Foto: Privat