Onsdag undertegnet seksjonssjef Erik-Anders Helin i Forsvarsbygg og daglig leder i Målselv Maskin, Frank Eriksen kontrakten verdt 27,5 millioner kroner. Arbeidet med ny rundkjøring som vil ligge mellom Spar Heggmo og Circle K-stasjonen starter nå i høst og skal stå ferdig i september 2018.

– Arbeidene som berører trafikken på E6 vil ikke starte opp før tidlig vår 2018, sier prosjektleder Knut Helge Grimstad i Forsvarsbygg i en pressemelding.

Mer trafikk

Årsaken til at det bygges en rundkjøring i Heggelia er den økte trafikken av militære kjøretøyer i dagens kryss ved kapellet i Heggelia etter at Rusta leir sto ferdig.

Prosjektet er et samarbeid mellom Forsvarsbygg og Statens vegvesen, der den økonomiske fordelingsnøkkelen er 60/40 prosent. Rundkjøringen bygges 100 meter unna dagens kryss.

«Miljøgate»

Det skal også bygges det en såkalt «miljøgate» med blant annet et opphøyd gangfelt og busslommer. Det vil også bli omlegging av gang-og sykkelveier i tilknytning til rundkjøringen.

– Vi skal tilrettelegge trafikken i anleggsperioden på en best mulig måte med noe omkjøringer, slik at det ikke blir for store hindringer for trafikkantene, sier Grimstad.