Det er snart to og et halvt år siden Stortinget åpnet opp for å etablere snøskuterløyper for fornøyelseskjøring.

Vil snakke med grunneierne

I Salangen har arbeidet med å etablere snøskuterløype stoppet opp blant annet fordi to grunneiere har sagt nei der den planlagte traseen skulle gå. Ordføreren har imidlertid ikke gitt opp av den grunn.

– Salangen kommune vil ta kontakt med motorferdselsforeninga for å diskutere veien videre. Vi må snakke litt mer med noen av grunneierne i den tenkte traseen. Avhengig av hvordan det går så vil vi enten gå videre med saksbehandlinga eller i verste fall begynne arbeidet med en annen trasé, sier ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

Innspill til Stortinget

– Ressursutvalget og kommunestyret skal behandle en uttalelse eller et innspill til storting og departement der vi er tydelige på hva som er Salangen kommunes sin forventning. Stortinget må være tydelig på hva som er intensjonen med endringa i lovverket – kommunene skal kunne tilrettelegge for rekreasjonsløyper. I tillegg ønsker jeg at et samlet kommunestyre skal gi et innspill på 2,5 kilometer-regelen, som per i dag tolkes på en måte som er svært uhensiktsmessig, fortsetter hun.

Kommunestyret har myndighet

Nye regler om snøskuterløyper for fornøyelseskjøring trådte i kraft 19. juni 2015. Det er det kommunestyret som har myndighet til å fastsette snøskuterløyper på vinterføre. Kommunestyret kan overføre myndigheten til et annet folkevalgt organ som kommunestyret bestemmer, men kan ikke overføre myndigheten til kommuneadministrasjonen. Kommunestyret skal altså fatte et vedtak før løypa kan åpnes.

ny runde: Kommunen vil ta ei ny runde med grunneiere som sier nei til løype over deres eiendom. Går ikke det mener ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo at arbeidet med en ny trasè må startes opp.Foto: Morten Dokka Foto: Morten Dokka