Bakgrunnen er påstandene som har kommet fram rundt bedriften gjennom oppslag i Folkebladet.

- Vårt anliggende er å se på hva som skjedde i forbindelse med lånet på 400.000 kroner som Tranøy kommune ga til bedriften i 2011, og som skulle betales tilbake året etterpå. Dette klarte ikke bedriften. I 2016 ble lånet omgjort til aksjekapital, uten at det da, såvidt jeg kan huske, kom fram for kommunestyret at banken forlangte 4 millioner kroner i styrket egenkapital for å være med videre. Senere gikk bedriften konkurs, sier leder av kontrollutvalget, tidligere ordfører Odd Arne Andreassen.

– Åpenhet skaper tillit Man bør ta en skikkelig gjennomgang av Nicopan-saken i kommunen, mener korrupsjonseksperter. - Henger i lufta

– Det som henger litt i lufta er om kommunen visste om dette kravet fra banken, og hvorfor det i så fall ikke kom fram for kommunestyret. Vi hadde en diskusjon om dette i siste kommunestyre, og jeg mener det kan være greit å få ryddet opp og få avklart hva som er hva. Men uansett så er pengene i dag tapt, sier Odd Arne Andreassen.

Andreassen har bedt rådmannen orientere kontrollutvalget om saka i møtet den 16. oktober.

– Så får utvalget etter orienteringen vurdere om dette er noe vi skal gå videre med.

Nicopan-saken: Nicopan-saken: – Spiller på fakta, ikke følelser Gøril Andersen reagerer på at Jenssen kaller Nicopan-saken en drittpakke, og etterlyser fakta. - Ikke vår sak

Andreassen sier påstandene som verserer mellom aksjonærene i konkursrammede Nicopan, ikke blir noe tema i kontrollutvalget.

- Det anser vi ikke som vår sak, sier han.

Tidligere aksjonær Gøril Andersen har blant annet beskyldt daglig leder og aksjonær Jan Fredrik Jenssen for å ha holdt tilbake informasjon, slik at styret ikke fikk anledning til å lete etter aksjonærer for å berge drifta. Ved siden av å være ordfører i Tranøy kommune, er Jenssen daglig leder i selskapet som var med på å kjøpe opp Nicopan etter konkursen.