Lørdag hadde Spar Tennevoll sin siste åpningsdag.

De siste to dagene — mandag og tirsdag — har butikken hatt stengt.

Onsdag formiddag åpnes dørene igjen, og nå står det Coop Prix på skiltet utenfor.

Denne kommunen kan bli uten nærbutikk Spar-butikken går så det suser med overskudd hvert år. Men interessentene er nærmest fraværende. I verste fall kan Lavangen bli uten butikk. Samme tilbud som før

- Men bortsett fra navn og ny lay-out i butikken er alt som før. Det er de samme ansatte og det samme vareutvalget, og vi viderefører kjøkkenet og servering av varmmat. Det siste er litt uvanlig på denne type små butikker. Men vi strekker oss langt for å videreføre det samme tilbudet som kundene har vært vant til, sier driftssjef Bernt-Leidulf Bergholt i Coop Nord på Setermoen, vel vitende om at den tidligere Spar-butikken er en populær handleplass i Lavangen.

- Det er kommunens eneste butikk, og den er godt besøkt, sier han.

Legger ned — ny butikkjede kommer Etter ni år med med butikkdrift på Tennevoll har eierne Ole Johnny Røstvold og kona Trude Berg solgt butikken. Nå blir det en Coop Prix-butikk der Spar har holdt til i ni år. Ordføreren åpner

Åpninga på onsdag vil bli foretatt av ordfører Bernhardt Halvorsen. Bergholt lover både kaffe og kaker til de som kommer innom.

- Kommunen eier lokalene, og har vært veldig positiv i prosessen med vår inntreden. Også de ansatte har vært veldig positiv, så alt i alt har det vært en fornøyelse å komme inn som butikkdriver her, sier Bergholt.

18 år

Spar-butikken har vært drevet av Ole-Johnny Røstvold i 18 år. Han signaliserte for et par år siden at han ønsket å selge for å konsentrere seg om den andre butikken han og kona driver — på Årstein i Gratangen.

- Fra vår side har det lenge vært et ønske om å etablere Coop i Lavangen, men vi har ikke ønsket å legge oss i konkurranse med eksisterende butikk. Vi har snakket med Ole-Johnny Røstvold hele tida, og kommet godt overens og blitt enig om pris, sie Bernt-Leidulf Bergholt.