Etter planen skulle installasjonen, ei koboltblå og 230 meter lang trapp, stå ferdig i oktober. Så kommer ikke til å skje.

Det opplyser prosjektleder for Nasjonal Turistveg, Hugo Fagermo.

Dyre tilbud

Det var etter en anbudsprosess i vår at Nasjonal Turistveg kom til konklusjonen om at prosjektet i storsvingen ovenfor Husøy måtte legges på is. Tilbudene som kom inn i forbindelse med anbudskonkurransen var nemlig langt mer kostbare enn man hadde sett for seg.

– Jeg kan ikke gå ut med pristilbudene vi fikk ettersom dette dreier seg om innkjøp med forhandlinger, men jeg kan si så mye som at tilbudene lå mye høyere enn vårt byggherreoverslag, sier Fagermo.

– Var overslaget urealistisk?

– Nei, det var det ikke. Som kjent svinger prisen på stål veldig, og i dette prosjektet var det nettopp stålprisen som avvek kolossalt sammenlignet med overslaget. Det er en hel del stål i prosjektet, poengterer Fagermo.

Han ønsker ikke å gå ut med hvor mange tilbud som kom inn i forbindelse med anbudsprosessen, men opplyser at konkurransen var god.

– Noe som altså betyr at vi har fått inn to eller flere tilbud.

Flere alternativer

Det er ennå ikke tatt en endelig beslutning for hva som skal skje med trappeplanene i storsvingen. Prosjektlederen påpeker at det er flere muligheter.

– Et alternativ er å omprosjektere hele prosjektet, og et annet er å lage en helt ny kreasjon. Et tredje alternativ er at dette punktet blir liggende på is inntil videre, sier Fagermo.

Trappeinstallasjonen, som nå er lagt på is, skulle starte i storsvingen og gå ned lia.

Et populært stoppested for å ta bilder av Husøya. Foto: Rune René Kristiansen
Prosjektleder Hugo Fagermo i Nasjonal Turistveg peker på flere muligheter for Husøy-installasjonen. Foto: Carina Hansen