90 rom, 6.600 kvadratmeter, panoramautsikt, sky-bar og spa-avdeling. I august gikk grunneier og initiativtaker Rolf-Bjørnar Tøllefsen ut med sine planer om å bygge et spektakulært hotell på Husøy innen 2020. Hotellet er planlagt i fjellskråningen på fastlandssiden, med panoramautsikt over Husøy og storhavet.

Les også: Vil bygge hotell til 200 mill.

Den største bøygen påpekte han da var terrenget og om det ville bli skredutsatt. Tøllefsen har nå hatt skredeksperter inne i området for å vurdere området og eventuelle sikringsgrep som må gjøres. Når nå rapporten fra Multiconsult foreligger, er hele området ifølge Tøllefsen frikjent og klar for å bygges i.

Les også: Hotellplanene hylles av turistbransjen

- Vi er nå et kjempesteg videre i prosjektet, sier Tøllefsen glad.

Nå går de inn i en ny fase med hotellplanene.

- Vi går nå inn i en fase hvor vi skal få området regulert. Vi skal ha samtaler med kommunen i neste måned, forteller Tøllefsen.

Han regner med det vil ta 6-8 måneder før de har området ferdig regulert, planene har vært ute på høring og alt er godkjent.

Vil inn i hotellkjede

Om alt går etter planen vil Tøllefsen bygge opp et eiendomsselskap hvor han selv vil ha en rolle.

- Og så vil vi jakte på et driftsselskap som kan drifte hotellet videre, sier Tøllefsen.

Og når det gjelder driftsselskap ser han for seg en hotellkjede.

- Målet er å komme inn i en allerede etablert hotellkjede, sier Tøllefsen, og legger til at de derfor ikke kan gå videre med planlegging av innholdet i hotellet da den framtidige kjeden nok har føringer for hvordan de vil ha det.

Derfor vet de heller ikke eksakt hvor mye hotellet vil koste eller hvor mye egenkapital eiendomsselskapet må inn med, eller i neste rekke hvor mye de trenger å samle inn fra investorer.

Tøllefsen sier de allerede har flere investorer på plass, men at det gjenstår å se om det er tilstrekkelig eller om de trenger flere.

Om det går slik Tøllefsen håper er byggingen i gang allerede neste år, og hotellet står ferdig i 2020. Han forteller om gode tilbakemeldinger etter at planene ble lansert.

- 99 prosent av tilbakemeldingene har vært utelukkende positiv, sier Tøllefsen.

Og det blir lagt merke til langt ut over Midt-Troms.

- Jeg har fått tilbakemeldinger både langt nordover og sørover i landet. Mange i Tromsø, både i hotellbransjen og byggebransjen, er overbevisst om at dette kommer til å gå bra, sier han.

Hotellet vil gi mange nye arbeidsplasser i regionen.

- Om vi får dette opp så vil det generere mange arbeidsplasser, og andre typer arbeidsplasser enn fiskeri, også for befolkningen i nabobygdene. Det vil være et løft for hele nord-Senja med andre typer arbeidsplasser enn fiskeri, sier Tøllefsen, og legger til at det også vil bane vei for andre som driver med aktiviteter knyttet til turisme på Senja.