– Nå har vi vært mange år på Finnsnes med vår virksomhet. Vi har en eiendom med svært god beliggenhet midt i sentrum, en eiendom som er verdifull for oss, men som vi også tror kan være attraktiv for andre aktører. Det sett i lys av at lokalene vi har i dag til butikkvirksomhet og verkstedvirksomhet ikke er helt topp egnet, så har vi valgt å sondere terrenget litt og se oss rundt om det kan finnes andre alternativer, sier daglig leder i Agri Eiendom, Henrik Krogh, til Folkebladet.

Ingen konkrete planer

Med et eventuelt nytt husvære vil det være viktig at både kunder og ansatte ivaretas.

– Det er selvfølgelg også viktig at vi finner noe som eierne våre godkjenner, understreker Krogh.

Enn så lenge er ikke prosessen kommet så veldig langt. Felleskjøpet har en dialog gående med Coop Norge om etablering i Olderhamna, men foreløpig er det ingen planer som er helt landet ennå.

– Vi er ikke kommet så langt at vi har inngått avtaler med noen samarbeidspartnere ennå, og det er heller ikke tatt noen beslutning internt om at vi skal flytte på oss, sier Krogh.

Han understreker også at dagens eiendom ikke er håpløs for Felleskjøpet.

– Hvis vi ikke finner en bedre løsning er det absolutt et alternativ å fortsette der vi er i dag. Det kommer litt an på hva vi finner ut at kan være en god bruk av eiendommen i fremtiden.

Mange turer til Finnsnes

I forbindelse med sonderingene har Agri Eiendom hatt mange turer til Finnsnes.

– Vi har snakket med mange forskjellige aktører, både med tanke på interesse for Felleskjøpets eiendom og om det kan finnes andre tomter og eiendommer som kan være aktuelle for Felleskjøpet, opplyser Krogh.

– Har noen aktører utvist interesse for Felleskjøpets tomt?

– Ja, vi har hatt flere henvendelser, men det er ikke noen av disse som vi jobber aktivt med nå.

– Når tas avgjørelsen på om Felleskjøpet skal flytte på seg eller ikke?

– Det er vanskelig å si. Dersom Coop-alternativet blir aktuelt er det et tidsløp som gjelder, mens det for andre alternativer kan bli andre tidsløp, opplyser Krogh.