Rossfjord sykehjem føler seg nedprioritert:

Nå sier lenvikpolitikerne de skal ta grep om rapporten, hvor KomRev Nord sendte ut spørreskjema til både ansette og pårørende i omsorgssektoren i Lenvik. Et av funnene i rapporten var at man spesielt i Rossfjord savna tilbud i hverdagen, som turer ut. Dette savnet var hovedsakelig retta mot krevende brukere for Finnsnes.

– Dette handler om det enkelte menneskets livskvalitet og verdighet, og de ansattes arbeidshverdag. Vi må ta på alvor funnen fra Rossfjord. Likebehandling mellom sykehjemmene ble behandla i utvalg for helse og omsorg i mai 2016, men det virker ikke å være tatt tak i dette, sier Elisabeth Rognli, og viser til man i Rossfjord er langt mindre fornøyd med tilrettelegging av rom og muligheter for utflukter med brukerne.

KomRev pekte på at Rossfjord hadde problemer med små rom, trange åpninger og delte toalett.

Kontroll

Forvaltningsrapporten fra KomRev Nord pekte også på mangle systemer for risiko- og sårbarhetsanalyse og vurdering av måloppnåelse.

– Jeg synes kommunestyret har gjort mye for omsorgssektoren gjennom flere vedtak, men hvor det er store utfordringer på å få tiltakene gjennomført. Eksempelvis er det ikke lovpålagt med pasientombud. Derfor fremmer jeg forslag om at Fellesnemda vurderer om man skal ha en ny stilling som pasientombud i nye Senja kommune, sa leder i utvalg for helse og omsorg, Line Miriam Sandberg (FrP).

Forslaget fikk støtte fra et enstemmig kommunestyre.

Grep

– Det er fint å få de ansettes perspektiv, da det er et perspektiv vi politikere sjeldent hører. Rapporten peker på mange synspunkter som ikke har med penger, men kultur og tiltak fra ledelsen å gjøre. Det er snakk om grep som når måltid som frokost og middag serveres. Å flytte dette er noe vi vet fungerer, vi må bare få det til, sier Sissel Haugslien (H).

– Å forskyve måltid fungerer ikke på alle avdelinger. Mange har prøvd, men har så endra tilbake. Dette må vi ta på alvor og tro på de faglige vurderingene dom tatt, sier Katrine Boel Gregussen.

Likebehandling: Elisabeth Rognli (H) pekte på at man sørge for likebehandling av sykehjemme i kommunen. Foto: Fredrik Kampevoll