I november i fjor gikk fjøsen som lå noen hundre meter ovenfor byggeplassen, tapt i en brann. Da Raymond Meiers far gikk bort tidligere i år, ville ingen av hans barn bli bonde, og dermed kom ideen om å bygge et næringsbygg for utleie.

– Planen er å skape fire enheter i bygget og lage et kombinasjonsbygg med mulighet for utleie. Mulighetene skal være mange, men vi håper å finne en leietaker som vil ta i bruk hele bygningen når den står ferdig, sier Meier som setter opp bygget sammen med sin kone Renathe.

Kombinasjon

Bygget skal bestå av 200 kvadratmeter rom som skal takle høyden på gravemaskiner og ha oljeskiller for tilrettelegging for verksted. Så skal 75 kvadratmeter være avsatt til for eksempel bilpleie, med mulighet for vaskemulighet, deretter vil det også bli 75 kvadratmeter rent lager.

– Så vil det tilslutt bli bygget 100 kvadratmeter med kontor, kjøkken, spiserom, toaletter og garderober. Dette vil kunne resultere i tre, fire kontor. Vi bygger ikke bygget bare for at jeg skal lagre campingvogna her, ler Meier.

Han håper bygget vil kunne lokke til seg nye aktører til Sørreisa

– Vi vil jo skape en nyetablering her, få til noe og kanskje bistå i at det kommer flere arbeidsplasser til Sørreisa, forteller Meier.

Fjøsen lå helt opp til husene bort fra veien, men nå bygger Meier bygget nært veien.

– Det er for å få det mer synlig og bort fra bolighusene. Den dyrkede marka leier vi ut, så det blir et flott område rundt og god tilgjengelighet. Det aller beste ville jo også være å kunne få noen inn på langtid som kan skape noe, sier han.

Til vanlig jobber han på entreprenørsiden i Nordhaug maskin, dette er en jobb han vil fortsette med

– Jeg tenker i første omgang å investere i dette. Det handler om å ivareta noe av området etter pappa, derfor ønsker jeg å prøve å gjøre det beste utav dette , avslutter Meier.

For at det skal være et godkjent verksted, er oljeskillere også lagt til bygget. Foto: Carina Hansen