Det er Fremover som først omtalte saken.

Den13 september behandlet Ofoten tingrett saken, vedrørende den nå 27 år gamle mannen, tilhørende Harstad.

Bakgrunnen er det som skjedde natt til søndag 3. juli i fjor på Millionfisken i Sjøvegan. Straffen ble 21 dagers ubetinget fengsel og 1.000 kroner i saksomkostninger.

Startet ved teltkamp

«To politimenn hadde vakt den aktuelle helga og fikk to meldinger fra operasjonssentralen rundt klokka 04.30 om at det var bråk ved teltcampen tilknyttet festivalen. De rykket ut og fant mannen mellom to campingvogner sammen med mennesker han ikke hadde noen tilhørighet til. De ga uttrykk for at de ønsket ham vekk fra stedet.», skriver avisen.

Videre står det i dommen at mannen ble tatt bort fra folkemengden.

«Han var synlig beruset og mente at han ikke hadde gjort noe galt. Han var blank på øynene, han snøvlet når han han snakket, enkelte ord ble borte og han var ustødig når han gikk. Stemmeleiet var svært skiftende. I et øyeblikk kunne han snakke fornuftig, for så å bli sint, for så å bli lei seg og gråte. Mannen hadde ingen forståelse for at han utgjorde et problem.», står det i Fremover.

Kraftig motverge

Da politiet gav han pålegg om å dra til hans bosted under oppholdet, fikk han også forbud om å dra til Sjøvegan sentrum.

Da mannen ikke etterkom dette, står det videre at han ble sint og forsøkte å komme seg unna.

«Mannen fikk beskjed om å sette seg inn i cellebilen til politiet, noe han nektet. De to politifolkene tok tak i ham og førte han tilbake til bilen. Han spente alle muskler og satte seg kraftig til motverge. Han traff nesten den ene politimannen med et slag og sa at han skulle drepe den andre», skriver avisen og forklarer at mannen fortsatte med å skalle hodet i bilen og slo inventaret.

Drapstrusler

I påvente av at mannen skulle roe seg ble han fraktet til lensmannskontoret i Salangen. Her ble han påsatt håndjern og fikk beskjed at han skulle fraktes til Narvik for innsettelse i arrest.

Mannen skal da ha slått kraftig fra seg og blant annet sparket løs en ryggplate med skruer og festeordning.

Politet skal på dette tidspunktet ikke sett det forsvarlig å fortsette, og en patrulje fra Narvik måtte komme å hente mannen i en cellebil som var av en nyere karakter.

«Truslene om å drepe den ene politimannen ble gjentatt i kjelleren på lensmannskontoret i Salangen og da han ble flyttet over i cellebilen før transporten til Narvik», skriver avisen.

Påstått dopet

Mannen som var beruset på dette tidspunktet ble klokka 08.25 målt med en alkometer-test som viste en promille på 1,96.

I ettertid skal mannen ha forklart at han ikke husket noe etter han ankom festen i forbindelse med arrangementet, til han våknet i arresten dagen etter. Han konkluderte med at noen kunne ha dopet han basert på hans oppførsel, da han ikke har reagert slik før.

Han mente å ha inntatt seks halvliterbokser med øl og noen cider.

Retten fant det lite sannsynlig at noen skulle ha tilsatt andre rusmidler i de boksene han drakk, og rusen var selvforskyldt.

Tidligere straffet

I retten forklarte mannen at han ikke husket at han hadde fremsatt drapstrusler, men retten fant det hevet over all tvil at han hadde opptrådt slik ovenfor en offentlig tjenestemann og for å påvirke eller unnlate en tjenestehandling.

I bevismateriellet ble det i retten lagt frem fotografier som viste skadeverket i cellebilen til politiet. Retten konkluderte med at ødeleggelsene var utført med viten og vilje.

Mannen ble i 2012 straffet for å ha forstyrret alminnelig fred og orden.

I 2015 ble han straffet for brudd på politiloven.

I 2011 ble han straffet for overtredelse av motorferdselloven og vegtrafikkloven.