– Bardu kommune har hatt Forvaret her i 120 år, kommunen har de siste 50 årene hatt et innbyggertall på rundt 4.000. Og sist men ikke minst så har kommunen nesten ikke eiendomsskatt, bare så jeg har nevnt det, sa prosjektleder Geir Østvik i Statens vegvesen som første taler ut under veiåpninga.

Klippet snora for ny vei: Se video her

Fire km gang- og sykkelvei

Østvik ga vegvesenet selvskryt da han viste til at det hele er blitt veldig bra.

– Vi har fått 800 meter ny vei, og blant annet fått en gang- og sykkelvei på nesten fire kilometer, Vi har fått ny veibelysning på nesten samme strekning. Vi skulle også gjerne har fått på plass gang- og sykkelvei fra Storbekkveien mot Tune Sør. Når det er på plass vil vi ha en akseptabel sammenhengende gang- og sykkelvei helt til Andslimoen i Målselv.

– Dette var en problemstrekning

Regionvegsjef Torbjørn Naimak sa i sin tale før snorklippinga at dette veistykket nord for Setermoen som det nå er brukt 90 millioner kroner på, har vært et problem for vegvesenet.

– Dere som er her i dag vet jo at dette var en skikkelig krokete vei, der det også var problemer forbundet med vassdraget her, og det har lenge vært et ønske om å få gjort noe med dette veistykket. Naimak sa på fredag at det som utløste at dette veiprosjektet ble realisert var at bevilgede midler til Skogstad bru ikke ble nødvendig å bruke fordi man kunne utbedre denne brua. Dermed ble man i Statens vegvesen enig om å bruke pengene på veistykket nord for Setermoen som jo er i samme kommune. Under brua over elva er det også undergang som gjør at de som bor her på en fin måte nå kan bruke det lokalveinettet man har i området. Naimak pekte opp i bakken mot Setermoen og sa i den kurven man har der vil det i framtida være egnet å gå inn med tunnel slik at E6 kan gå utenom Setermoen.

Ordfører Toralf Heimdal arbeidet vegvesenet har utført som et stort løft, et løft som har stor betydning for både privatbilister, de som bor i området og ikke minst næringslivet.

I åsen i svingen opp i bakken kan det bli bygd tunnel når E6 legges utenfor Setermoen i framtida. Foto: Stein Wilhelmsen
Elvir Kvasinqi med Fortsvarets bil fikk blomster som førstemann som tok i bruk det nye veistykket. Foto: Stein Wilhelmsen