Dyrøy kommune utlyste tidligere i sommer etter tre kommunalsjefer. Kommunen avgjorde torsdag at Tore Uthaug fra Salangen tilbys stillingen som kommunalsjef for samfunnsutvikling og infrastruktur.

– Dersom Tore Uthaug skulle svare nei vil administrasjonsutvalget ha en ny behandling, sier rådmann Erla Sverdrup til Folkebladet.

Tilbys sjefsjobber

Karl Johan Olsen fra Dyrøy tilbys stillingen som kommunalsjef for helse og omsorg. Om han takker nei tilbys Noeline Goos jobben.

– Når det gjelder kommunalsjef for oppvekst og kompetanse har administrasjonsutvalget etter en totalvurdering kommet fram til at en søker etter et bredere søkergrunnlag. Denne stillingen vil bli lyst ut på nytt, men søkerne som har vært inne til intervju bes opprettholde sine søknader, sier Sverdrup.

– Det har vært en prosess med bred medvirkning både fra tillitsvalgte og fra politikere. Selv om vi har hatt kort tid har vi åpnet for å ta inn for et andregangsintervju som en oppfølging. Det har vært en bra prosess, fortsetter hun.

Medfører merkostnad

Med dette har kommunestyret har valgt en ny en organisasjonsmodell i Dyrøy kommune der de har landet på tre sektorområder. Folkebladet har tidligere skrevet at Telemarksforsknings modell med tre kommunalsjefer vil medføre en merkostnad på 731.279 kroner. Da legges til grunn følgende finansiering:

  • Barnehagefaglig rådgiver 20 prosent stilling, fjernes.

  • Administrativ stilling inspektør grunnskole reduseres med 60 prosent.

  • Merkantil stilling 35 prosent, innsparing ved samling av stillinger.

  • Kulturlederstilling 50 prosent reduseres.

  • Folkehelsekoordinator, redusere 30 prosent.

  • Fagleder hjemmetjeneste reduseres til 60 prosent.

Karl Johan Olsen, prosjektleder i Nordavind Utvikling tilbys stillingen som kommunalsjef for helse og omsorg. Foto: Morten Dokka