Høy puls, latter, skudd, og smerte i både skuldre og ben. Det gikk hardt for seg da Profilgruppas medlemmer gikk inn på paintballbanen til Dyrøy paintballklubb på Evertmoen ved Brøstadbotn.

– Dette er noe annet, men vi er her for å prøve det folk gjør når de kommer til vår region, enten de er turist eller er her for å oppleve noe. Dette er et ledd i reisen vår, smiler programansvarlig i Profilgruppa, Linda Lien.

Viktig

Margot Hovda-Lien i Hovda-Lien rådgivning, medlem av profilgruppa synes det er viktig at denne turen i egen region ble gjennomført.

– Første dagen var kjempeflott da vi var i indre Troms og hilste på både bjørner og ulver og var innom reinslakteri. Jeg synes en tur i vår region er veldig viktig. Profilgruppa er en sammenslutning som er opptatt av å utvikle regionen og da må en kjenne regionen. Her skjer det mye interessant som er spennende å følge med på, sier Hovda-Lien.

Aktivitet

I løpet av jubileumsturen, hvor gruppa feirer sine 25 år, tar de turen gjennom regionens ti kommuner. Her skal de besøke flere næringer i regionen og ønsket er å kunne oppdage steder i sin egen bakgård, på en helt ny måte.

– Onsdag hadde vi full dag på innlandet, torsdag reiste vi mot Senja gjennom Dyrøyregioinen. Så kjører vi på med full aktivitet ut fredagen. Da er vi på kysten og trekker til aktiviteter som er i det siktet. Det er full pinne, sier Lien om turplanene.

Hun har bare opplevd god tilbakemelding fra medlemsbedriftene i Profilgruppa.

– Det bruker å være bra stemning på profilturer og når vi da reiser på tur hos oss selv, så er folk innom hvor de selv hører til og det gir et eierskap til konseptet. Så dette er veldig bra, jeg har fått mange flotte tilbakemeldinger, sier Lien.

Konkurranse

Rikke Steiro i sekretariatet til Profilgruppa forteller at det ligger stor prestisje i Profilgruppas jubileumsmesterskap. Paintball var bare en av flere øvelser gruppene skulle gjennom.

– Onsdag hadde vi hinderløye på Setermoen, etterfulgt av quiz i millitær- og krigshistorie. På kvelden kjørte vi på med Profilgruppas talenter, der vi fikk innslag av miming, linedance, sang og dans og diverse bidrag. Etter paintball skal vi videre på ølsmaking før det hele blir avgjort torsdag kveld, sier Steiro.

Adrenalin

Fredd Jarle Wilsgård i medlemsbedriften Wilsgård fiskeoppdrett, synes torsdagens aktivitet med paintball falt i god jord.

– Dette var veldig artig, synes det var trist jeg ikke fikk skutt Børre Lien, det har jeg drømt om lenge, ler Wilsgård.

–Er du fornøyd med aktiviteten?

– Dette er en aktivitet hvor en kan få ut mye aggresjon og få pumpet adrenalin før en kommer ned på jorda etterpå. Det svir jo litt når man blir truffet, avslutter Wilsgård.

STEMNING: Linda Lien, programansvarlig i Profilgruppa sier turen skaper god stemning blant gruppas medlemmer. Foto: Carina Hansen
VIKTIG: Medlemmene Margot Hovda-Lien og Fredd Jarle Wilsgård synes turen i egen region er viktig. Ikke minst var det utrolig gøy med paintball Foto: Carina Hansen
DEKKE: Deltakerene viste stort engasjement, og kastet seg ofte bak hindrene for å få dekke fra paintballkulene. Foto: Carina Hansen