Det fikk barna i Skogen barnehage og Rossfjord barnehage erfare da de var invitert til Newton-rommet i Kunnskapsparken tirsdag. Har har Nordnorsk vitensenter rigget seg opp og skal i tre dager lære og vise barn om kjemi og realfag.

Væsker og reagensrør

Barna fikk utdelt reagensrør og beholdere med væsker med forskjellige farger og sukkerinnhold. Og så fikk de blande av egen lyst.

- Oj, se de fine fargene!

- De blander seg ikke.

- Dette var artig.

- Katti skal vi lage slim?!

Utropene var mange og begeistrede, og barna fulgte spent med mens Astrid Wara fra Nordnorsk vitensenter viste de hvordan de skulle gjøre det. Etterpå fikk de lage slim til barnas store fornøyelse, og alle fikk en slimklump hver med seg hjem.

- Spre realfagsglede

- Vi har jobbet med tetthet, og har sett at væsker kan ha forskjellig tetthet. Vi har jobbet med forskjellige løsninger av sukkervann som gjør at fargene legger seg oppå hverandre og ikke blandes, forklarer Wara.

I tillegg til dette fikk barna også lære om stjernebildet og fikk gå inn i en oppblåsbar hule med en digital stjernehimmel.

Mens barnehager besøkte Kunnskapsparken tirsdag, er det skolebarn sin tur onsdag og torsdag.

- Vi gjør dette for å spre realfagsglede. Vi ønsker å vekke interesse og nysgjerrighet ved å vise realfag på en håndgripelig måte, sier Wara.

Barna fulgte spent med mens Astrid Wara fra Nordnorsk vitensenter viste hvordan de skulle gjøre det.
Lianna Daniella Norås (5) fra Rossfjord barnehage syntes det var lett å blande farger.