For tredje gang kjører Senja videregående skole i gang kystskipperkurs på Gibostad. Kurset går over ti uker, og mandag denne uken var første skoledag.

- Flott

- Jeg synes det er veldig flott, sier fisker Mareno Henriksen fra Senja.

Han tar kurset for å få de nødvendige papirene og sertifiseringen.

- Jeg synes det er flott at man har et slikt kurs så nært nå. Tidligere måtte man langt avgårde for å kunne ta dette, sier Henriksen.

Stabil interesse

Siden Senja vgs startet opp med sertifiseringskurset høsten 2015, har det vært stabil stor interesse. Første året var det 11 deltakere, i fjor var det åtte, mens det i år er 12.

- Det er vi veldig godt fornøyd med. Det at vi har 12 deltakere i år viser også at det er behov for kurset, sier prosjektleder Janita Pettersen Simonsen.

Før skolen fikk på plass den nødvendige sertifiseringen måtte man til Tromsø, Lofoten eller Honningsvåg for å ta kystskipperkurset.

- Kurset et myntet på voksne som jobber eller ønsker å jobbe på havet, sier Simonsen.

Større behov om kort tid

Hun tror det vil bli et enda større behov for kurset om kort tid. Fra nyttår av kan det komme nye krav på sertifisering for å kjøre oppdrettsbåter.

- Flesteparten som har tatt kurset her hos oss jobber i fiskerinæringen, men vi vet at det nå kan komme flere fra oppdrettsnæringen, sier Simonsen.

Skolen forbereder seg derfor på å kunne ta imot flere som trenger sertifisering.

- Når de nye reglene blir fastsatt vet vi at det blir et stort behov for dette kurset. Da skal vi bygge opp en kapasitet på det, sier Simonsen.