Nå kommer det automatisk skiltgjenkjenning sørge for at de reisende slipper å trekke parkeringslapp, slipper å betale manuelt og unngår parkeringsbøter, melder Avinor.

- Vi i Avinor ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enda enklere å parkere hos oss. Vi håper det vil være til glede for de som parkerer på våre lufthavner, sier kategorisjef Per-Rune Lunderby i Avinor i en pressemelding.

Valgfritt

Bilisten kan velge å betale parkeringsavgiften på betalingsautomater i lufthavnen, via appen Mobilparkering/Autopay eller motta en faktura.

- Vi anbefaler alle å forhåndsbooke parkering på de lufthavnene hvor dette er mulig. Fordi det gir oss i Avinor bedre forutsigbarhet for vår planlegging, er det også betydelig å spare på å booke på forhånd i stedet for å drop-in. Ikke minst blir man sikret plass når man forhåndsbooker, sier Lunderby.

Det er ikke kommet noen endelig dato for det nye systemet for Bardufoss, men samtlige flyplasser i Norge som skal få systemet skal få det iløpet av høsten.