Det sa styreleder Alf Tråsdahl fra podiet i Kunnskapsparken på Finnsnes tirsdag. For slik innstilling kan det bli pris av.

Inkluderende

For sjette året på rad delte IA-rådet i Troms tirsdag ut pris til arbeidsplasser som har gjort en særskilt innsats på IA(inkluderende arbeidsliv)- og HMS (Helse, miljø og sikkerhet)-området i 2017.

Det var i år fire nominerte i Midt-Troms; Senja Avfall, Skogen barnehage på Finnsnes, Vasshaug barnehage på Sjøvegan og Finnsnes vaktmesterservice. Alle mottok blomster og fine ord for sitt arbeid.

Til slutt var det Finnsnes vaktmesterservice som ble belønnet med årets IA-pris, og fikk diplom og en sjekk på 10.000 kroner som skal brukes på HMS-tiltak på arbeidsplassen.

- Vi tjener penger på dette

- Det er veldig overveldende, sa Tråsdahl da han mottok prisen.

- Vi er kjempefornøyd med å ha fått en slik pris, sa han til Folkebladet etterpå.

Hva er det som gjør at dere klarer å ha et slikt godt fokus på IA-arbeid?

- For det er det vi tjener penger på, svarte Tråsdahl kontant.

- De som jobber hos oss er de mest lojale arbeidstakere du kan tenke deg. Vi kjemper sammen hver dag, sa han.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse ligger det at Finnsnes vaktmesterservice fremstår som en bedrift med kontinuerlig fokus på IA- og HMS-arbeid. Juryen legger vekt på at bedriften utmerker seg med inkludering av personer som står utenfor arbeidslivet og ivaretakelse av egne ansatte.

Det er i juryens innstilling blant annet også lagt vekt på følgende hos Finnsnes vaktmesterservice:

Fokus på psykisk helse i en mannsdominert bransje,

Stiller alltid opp på forespørsel fra NAV for å ta imot kandidater for arbeidsutprøving hvor flere av disse har fått fast jobb,

Stor omsorg for ansatte med helseproblemer,

Intern omplassering og opplæring i nye oppgaver for ansatte som trenger det,

Imøtekommer tilretteleggingsbehov for ansatte med utfordrende livssituasjon,

Positiv utvikling i sykefraværet og godt arbeidsmiljø.

Her mottar Alf Tråsdahl fra Finnsnes vaktmesterservice årets IA-pris fra Anita Richardsen fra IA-rådet i Troms. Til venstre ser vi de øvrige nominerte; Kristin Høyen fra Skogen barnehage, Bente Merethe Solbjørg fra Senja Avfall og Liz Karina Heggelund fra Vasshaug barnehage. Foto: SUSANNE NORENG