Det var i mai den så kalte vannscooterforskriften ble opphevet og i dag kan fartøyet brukes på lik linje med småbåter. Nilsen sier de ikke har noen saker å vise til etter sommerens vannaktiviteter.

– Vi har ikke registrert noen klager eller anmneldelser og vi har selv ikke selv anmeldt noen. Så for vårt område er ikke dette et problem, sier regionlensmannen til Folkebladet.

Utbredt

Driftskoordinator Marius Andersen for småbåtregisteret forteller at det er registrert en liten økning i antall registrerte vannscootere.

– Det kan se ut som om det er en viss økning fra fjoråret. I år er det registrert ni vannscootere i hele Troms fylke. Det er en økning fra i fjor der det var registrert kun tre i samme regionen, sier Andersen.

Nilsen sier han er usikker på hvor utbredt vannscooterkjøring er i vårt område.

– Vi har selvfølgelig registrert noen , men jeg kan ikke si at vi druktner i slike saker, sier regionlenssmannen.

Regulering

Når forskriften ble opphevet i mai, ble det opp til hver enkelt kommune å regulere bruken av vannscooter med hjemmel i motorferdselsloven, den sentrale fartsforskriften og havne- og farvannsloven. Nilsen sier han ikke har registrert at verken Senjakommunene, Lenvik , Dyrøy eller Sørreisa har valgt å regulere bruken.

– Jeg har ikke registrert at noen kommuner har engsaasjert seg i å regulere bruken eller begrense forskriftene. For oss er det slik at vi skal håndheve regelverket som til en hver tid gjelder og vi har registrert dette regelverket, med at kommunene skal stramme inn om de ønsker det. Det at vi ikke har fått klager, eller registrert noen videre missbruk av ordningen, har gjort at vi heller ikke har hatt grunn til å avholde noen kontroller,avslutter Nilsen.

Regionlensmann ved Finnsnes politidistrikt, Arnold Nilsen, sier at vannscooterkjøring ikke har vært noe problem i distriktet hittil. Foto: Preben Olsen