Komitéens leder, Marie Bartnæs, forteller at de har mye å gjøre i ukene frem til aksjonsdagen.

– Det som er viktig nå er at folk tar initiativ og melder seg på som bøssebærere. Det kan gjøres på nettsiden eller til en av de i komiteen. Det er ni kretser i Lenvik og ambisjonene er å kunne dekke hele kommunen. Vi håper mange stiller opp, sier Bartnæs.

150

Det er bestilt 150 bøsser som skal deles ut om en måneds tid.

– Det hadde jo vært gøy om det ble en kamp om bøssene, sier Anders Killie Solli.

– Erfaringen tilsier at Lenvik har et godt oppmøte når det kommer til bøssebærere, men vi får aldri nok. Selv om vi klarer å dekke områdene, er det jo langt triveligere å gå flere sammen, sier Kay Erling Ludviksen som håper både venner og grupper melder seg på.

Viktig tema

Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang, står det på nettsiden til årets aksjon. TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

– Det handler om større perspektiver, om hvordan en på best mulig måte kan skape fred og harmoni i verden, ved å gi barn en utdannelse. Det er grunnsteinen i hvert samfunn, sier Ludviksen.

Også grunnskolen i Lenvik har blitt oppfordret til å delta i TV-aksjonen og Fylkesmannen har oppfordret skolen til et eget opplegg.

– Jeg vil gjerne oppfordre skolene til å sette i gang elevprosjekter og kanskje dette vil gi en læringseffekt hjemme, sier Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen.

Bidrag

Bartnæs forteller at kommunen har også gitt en fin sum til TV-aksjonen som en start på det hele.

– I som alle andre år, så har kommunen gitt 50.000 til årets aksjon. Det er gode formål og noe kommunen ønsker å støtte opp under, sier ordføreren.

I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober. og for å bli bøssebærer kan en besøke nettsiden til aksjonen på: www.blimed.no

Alle kommunene i Midt-Troms er invitert til å delta på TV-aksjonen.