Det var i fjor sommer at det gikk ei kule varmt for mannen i 60-årene. Det rett og slett klikket for han da sønnen sa at han ikke ville sitte sammen med faren fordi han var så full. Sønnen sprang fra stedet etter at faren kom opp i ansiktet hans med knyttet neve.

Sønnen gjemte seg i ei skråning da han hørte faren starte motoren på bilen. Derifra hørte sønnen at faren kjørte til venstre og til høyre for huset, og at han ropte og skrek etter at han kom tilbake og parkerte bilen.

«En hevnaksjon»

Faren nektet for forholdet, og kalte sønnens forklaring for en «hevnaksjon». Det trodde imidlertid ikke Senja tingrett på.

«Forklaringen fremstår som nyansert og troverdig. Retten har ingen grunn til å betvile forklaringen, og ser helt bort fra at den er en «hevnaksjon» fra sønnen», heter det i dommen.

Politibetjenten, som hadde rykket ut til stedet i fjor sommer, forklarte også i retten at han hadde kjent på motorblokken på mannens bil, og at denne var varm.

«Retten utelukker at dette skyldes at det var varmt denne dagen og at bilen stod i solsteiken», påpekes det i dommen.

Solid promille

Blodprøver tatt av mannen viste at han hadde måtte ha hatt en promille på minst 1,51 under kjøringa. Mannens forsvarer mente at promillenivået måtte settes lavere da klienten hans drakk alkohol også etter kjøringa. Retten var imidlertid ikke enig i det.

«Retten er likevel ikke i tvil om at alkoholinntaket til tiltalte i det alt vesentlige skjedde før kjøringen, og viser til at det maksimalt gikk 36 minutter fra kjøringen pågikk til politiet kom, og til at promillen var synkende da blodprøvene ble tatt».

I tillegg til promillekjøringa måtte den eldre mannen svare for han hadde ei hagle som han oppbevarte ulovlig. Dette tilfellet erkjente han straffeskyld for.

I utgangspunktet mente retten det var riktig å sette straffen til 24 dager ubetinget fengsel. På grunn av at saken har hatt lang liggetid hos politiet ble imidlertid fengselsstraffen redusert til 21 dager. I tillegg må mannen betale en bot på 34.000 kroner, samt tåle inndragning av hagla han oppbevarte ulovlig.

Mannen mister også retten til førerkortet i to år.