Mange er spent om dagen angående hva som vil skje når det kommer til oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, etter at det ble flertall for et nytt blåblått regjeringssamarbeid mandag.

Også utenfor norges grenser følges det med på hva som blir resultatet angående oljeletinga. Norsk Fiskarlag. Denne uka fikk nemlig laget brev fra den russiske fiskeriorganisasjonen Fiskeriindustrien i Nord.

- I det tydelig formulerte brevet fra den russiske Fiskeriindustriunionen til Norges Fiskarlag sier generaldirektør Nikolai Demianenko at de fullt og holdent støtter Norges Fiskarlags standpunkt om at det ikke må settes i gang petroleums- og leteaktivitet i områdene Nordland VI, Nordland VII, Troms II og Mørebankene, heter det på fiskarlagets nettsider.

Russerne understreker at dette er svært viktige gyte- og fangstområder og en aktivitet i disse områdene kan få store negative konsekvenser for fiskerinæringen både i Norge og Russland.

Norges Fiskarlag sendte denne uken brev til både statsminister Erna Solberg og Arbeiderpartiets leder Jonas Gaht Støre angående konsekvensutredning av LoVeSe.

– Uttalelsen fra den russiske Fiskeriindustriunionen understøtter på alle måter Fiskarlagets syn i saken, og den er dermed nok et fagtungt innspill til Solberg-regjeringens videre vurdering og håndtering, sier leder av Fiskarlaget Kjell Ingebrigtsen til fiskarlagets nettsider.