– Jeg er veldig positivt overrasket over både Skaland, Berg montessoriskole og lærerne, elevene og foreldrene her. Jeg har aldri tidligere opplevd et slikt positivt pågangsmot slik som her, sier Abrahamsen til Folkebladet.

Han var på plass i rektorstolen ved Berg montessoriskole ved skolestart. Abrahamsen overtok stillinga fra Frode Fredriksen. Rektorjobben i en privat skole er en ny verden for honningsvågingen, som omtaler seg sjøl som et produkt av det offentlige.

– Før jeg kom til Skaland, var jeg rektor for en liten skole i Nordland. Før det jobbet jeg i Finnmark fylkeskommune, hvor jeg jobbet med et program for bedre gjennomføring av videregående opplæring. I fylkeskommunen hadde jeg også koodineringsansvaret for en felles pedagogisk plattform, forteller Abrahamsen.

Et ute-menneske

Den tidligere skolebyråkraten er nå på plass ute i felten igjen, noe han trives godt med.

– Hvordan havnet du på Skaland som rektor for montessoriskolen?

– Det var tilfeldigheter egentlig. Det var veldig mange ledige stillinger rundt i Midt-Troms, både i Berg, Lenvik og også en del i regionen rundt Tromsø. Jeg søkte på en del av disse, og ble veldig positivt overrasket da de fleste var interessert i meg. Da snakker vi om det meste fra skolesjefstilling i Kvænangen til rektorstillinger rundt omkring, men det som tok meg til Skaland var naturen og mulighetene for friluftsliv, sier Abrahamsen.

Som et ute-menneske ble dette et kjempestort pluss da han plutselig kunne velge og vrake i jobbtilbud.

– Sett fra hvor jeg bor på Skaland er det bare fem minutter å gå til veldig fine svaberg, fjære og strand, og går jeg fem minutter andre veien er jeg nesten midt på fjellet – det er flott.

Rystet over politikerne

Å bli rektor for en privat skole er en ny opplevelse for Abrahamsen. Erfaringene så langt er utelukkende positive.

– Jeg må bare berømme stab og elever for den positiviteten de har. Det føles ikke som skole er et ork eller tvang her ute, om du skjønner – det er veldig positivt. Det er alltid oppstartsutfordringer med ting som må organiseres på lang sikt og ting som må tas på sparket, men i og med at kollegium, elever og foreldre er så positive har vi fått satt skolen på en veldig god måte.

– Jeg er litt rystet av politikernes tankegang om at elevene fra Skaland skal sendes til Senjahopen for å gå på SFO, understreker Abrahamsen.

Til tross for at han er fersk i bygda og kommunen har han med bakgrunn i dene saken et lite hjertesukk.

– Virkelig en god match

Heidi Munkvold, som er leder av skolestyret ved Berg montessoriskole, er kjempefornøyd med å ha fått Abrahamsen inn som rektor.

– Han utpekte seg veldig fort, så vi er selvfølgelig kjempeglade for at han tok jobben. Vi mener Bjørn passer veldig godt i jobben fordi han har en allsidig erfaring, både fra rektorjobb og fra offentlig forvaltning. I tillegg har han undervisningskompetanse i de fagene vi har mest behov for, så det er virkelig en god match, sier Munkvold.

Bjørn Abrahamsen hadde ikke noe forhold til Senja før han nylig begynte i jobben som rektor ved Berg montessoriskole. – Jeg visste på forhånd ikke annet enn at det bor troll her og at torsken kommer fra Gryllefjord, spøker han. Foto: Privat