Arbeiderpartipolitiker, Kay-Erling Ludviksen, har tidligere skrevet et innlegg på bloggen sin om de harde ordene og truslene som har blitt vekslet i denne valgkampen.

–Jeg har gjort det meste i denne valgkampen. Vært på husbesøk, stått på stand, vært i debatt og skrevet i sosiale medier og i avisen. Når man er ute blant folk er det veldig god og grei stemning. Jeg har ikke noe negativt å si på disse møtene. Det er på internett noe skjer. Det virker som om folk tillater seg å gå mye lengre, så lenge de sitter bak et tastatur sier Ludviksen.

Truet på livet

Han har denne valgkampen opplevd å bli kalt for landssviker og blitt truet på livet. Det synes han ikke er greit.

– Folk sender dette i fult navn til meg, på Facebook, melding eller på e-post. Hvis Folkebladet eller Nordlys deler et innlegg på Facebook, tror jeg veldig mange velger å ikke involvere seg, og på den måten får vi en «fordummende» offentlig debatt på sosiale medier. Samfunnet har på den måten forvandlet seg i en kaldere retning, det er bekymringsfult, sier politikeren.

Jevn

Ellers synes han media har overfokusert på valgmålingene.

– Det har vært opptil to, tre målinger hver dag, og da har det blitt mindre plass til politikk fra hvert enkelt parti. Det har blitt en litt mer tabloid vinkling, synes Ludviksen

Når det kommer til valgdagen og resultatet tror han det blir svært jevnt.

– Jeg tror det er de mindre partiene som kommer til å avgjøre valget. Det tror jeg vises ved at både Høyre og Ap går litt tilbake. Jeg er veldig spent på hvordan Venstre, Krf, Sp og Sv kommer til å gjøre det, da det nok er de som kommer til å avgjøre dette og hvordan blokkene kommer ut. Jeg tror det blir jevnt, men jeg tror Jonas blir statsminister.

Stabil

Werner Enoksen i Berg Fremskrittsparti er enig med Ludviksen om at valgkampen har vært preget av harde ord.

– Jeg tenker at det har vært en skitten valgkamp fra de aller fleste og jeg er glad den snart er over. Jeg håper at det blir en stabil regjering uansett rødt eller blått, sier Enoksen.

At prognosene sier det blir veldig jevnt, er det ingen tvil om.

–Uansett om det blir rød eller blå, så er det dessverre de mindre pariene som får mye større innflytelse enn de burde ha ut i fra stemmene de har fått. De siste fire årene har Venstre holdt regjeringspartiene i et jerngrep, og jeg tror det kan bli lik om Støre overtar roret hvis man ser mot Rødt, SV og MDG, sier Enoksen.

Husk å stemme

Han påpeker viktigheten ved at folk drar til valgurnene og stemmer.

– Berg har hatt god valgdeltakelse på de valgene som har vært, selv med avstemning om å gå inn i storkommune, så om folk velger å stemme SP av denne grunn eller velger å være hjemme på sofaen, det vet man ikke. Vi må bare vente å se. Jeg håper de fleste bruker stemmeseddelen sin. Nå er det fire år til neste gang en kan klage. Så stemmer man ikke, har man ingenting å klage på, avslutter han.

Werner Enoksen mener det aller viktigste er at folk bruker stemmeretten sin. – Stemmer man ikke, har man ingenting å klage på, sier han. Foto: Carina Hansen