I sommer fikk Storgata gjennom Finnsnes ny asfalt. Et lite område i en parkeringslomme står imidlertid fortsatt uferdig og asfaltfri, noe mange sikkert har fått med seg. Dette «hullet» er ikke etterlatt med hensikt.

Det opplyser byggeleder Hans Peder Myrli i Statens Vegvesen.

– Da asfalteringsarbeidet pågikk stod det en bil parkert der, og ingen visste hvem den var sin. Dermed ble det et hull, opplyser han.

Hullet vil bli lukket når asfaltmannskapet kommer tilbake til området igjen. Myrli lover at det blir i god tid før vinteren kommer.

For tidlig på plass

Den observante bilist er kanskje også klar over at det for tida er andre «mangler» i veibildet på Finnsnes. Blant annet mangler veimerking i form av hvite kantstriper på store deler av innfartsveien til Finnsnes.

Einar Irgens, Statens Vegvesens byggeleder for veimerking i Troms og Finnmark, forklarer at det skyldes en liten glipp.

– Det som har skjedd er at det ble noe rot med listene våre, slik at veimerkingsmannskapet ble sendt dit for tidlig. Ettersom strekninga ikke var ferdig formerket måtte de bare dra derfra, forklarer Irgens.

Han opplyser at kantstripene skal være på plass innen 1. oktober.

Stoppet av Finnsnes i fest

Heller ikke i Finnsnes sentrum er all veimerking unnagjort etter sommerens asfalteringsarbeid, blant annet står det ene fotgjengerfeltet utenfor Amfi-senteret i svart. Gjennom Storgata er det bare formerkinga som er unnagjort. Det har også sin naturlige forklaring.

– Veimerkingsmannskapet var der og svirret i flere dager i sommer, men slapp ikke til på grunn av Finnsnes i Fest – det er sånt som skjer, sier Irgens.

Veimerkingsteamet, som skal ta seg av veimerkinga, er for øyeblikket i Nordland. Irgens opplyser imidlertid at de hvert øyeblikk er på tur nordover igjen.