Onsdag 13. september inviterer kommunene i Midt-Troms studenter i regionen til en pizzakveld på Driv i byen, for å vise seg fram som bo- og arbeidsregion for dem.

- Behov for flere arbeidstakere

- Målet med arrangementet er å presentere de mange og varierte mulighetene i regionen. Midt-Troms er i vekst, og vi har behov for kompetente arbeidstakere både i næringslivet og i offentlig sektor, sier ordfører i Dyrøy, Marit Alvig Espenes, i en pressemelding fra Senja Næringshage.

- Vi vil ha behov for flere folk, og behov for kompetente arbeidstakere. Det gjelder både i det offentlige med blant annet leger og sykepleiere og i næringslivet, sier prosjektleder Åsta Sortland fra Senja Næringshage.

Populært i fjor

Det er fjerde året på rad at kommunene i Midt-Troms tar et felles initiativ og arrangere en arena i tilknytning til arbeidslivsdagen i Tromsø sammen.

På pizzakvelden møter studentene ordførere og næringsaktører fra hele Midt-Troms.

- I fjor hadde vi over 100 studenter innom, og vi håper på minst like mange i år, sier Sortland.

Fra alle åtte kommuner

- Målet med kvelden er å vise fram Midt-Troms som en attraktiv plass å bo og leve i, sier hun videre.

Det vil være representanter fra alle åtte kommunene i Midt-Troms på Driv; Bardu, Målselv, Dyrøy, Sørreisa, Lenvik, Tranøy, Torsken og Berg.

På arbeidslivsdagen, som er dagen etter og arrangeres ved Universitetet i Tromsø, vil kommunene i Midt-Troms ha en felles storstand for å presentere mulighetene regionen har.