I fjor ble Svartfjell- og Bukkemoveien betydelig utbedret fra kommunen, men etter en regnfull sommer og et manglende vedlikehold, dukket det opp flere dype hull langs veien. Dette til stor fortvilelse for hytteeier Bjørnar Pettersen.

– Til å være en vei hvor det ble brukt flere millioner på å utbedre sidegrøfter, skifte stikkrenner og kjøre inn kvalitetsmessig gode grusmasser til veien, føltes det som om det hele var bortkastet da det ikke ble vedlikeholdt i sommer. Nå begynner veien å se grei ut, så jeg håper virkelig dette går seg til, sier Pettersen til Folkebladet.

Manglende veihøvel

Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, sier det er beklagelig at veivedlikeholdet ikke har holdt mål i sommer.

– Det som er med grusveier er at når det kommer ned regn, så må man holde full trøkk for å få dem i bra stand. Da vi leverte tilbake den maskinen vi hadde leid til veihøvling, tok det lengre tid før vi fikk på plass den nye. Dette skjedde på samme tid som sommerferie og slike ting. Det er bare å erkjenne at dette tok for lang tid og det beklager vi selvfølgelig, sier Fredriksen

Helt ny

Det var i slutten av juli, veihøvelen kom til kommunen.

– Etter klargjøring og opplæring ble den satt i drift i uke 34. Den er av merket «Caterpillar» og er et viktig bidrag til å vedlikeholde grusveier samt sørge for gode vinterveier, sier Fredriksen

Når det kommer til grusveien Svartfjellveien og Bukkemoveien, startet de nylig arbeidet med denne.

– Den første runden med tiltak ble gjort i forrige uke, så nå satser vi på at det blir ordnede forhold på denne strekningen, avslutter Fredriksen.