Førstkommende lørdag, 26. august, arrangeres «Politiets dag» over hele landet og i fjor var første året Finnsnes lensmannskontor deltok. Den gang hadde mange valgt å ta turen og de opplevde et stort innrykk.

– Det var rundt 500 stykker som besøkte oss i fjor, og det synes vi er ganske bra. I fjor tok vi inn folk inn på kontoret, det ble litt vel trangt. Derfor har vi valgt å kjøre alt nede i garasjen, forteller politioverbetjent Roger Magnussen på Finnsnes lensmannskontor.

Lokker med aktiviteter

Arrangementer er siktet på hele befolkningen, men først og fremst familier. Dermed er det duket for flere utstillinger og aktiviteter for store og små.

– Vi setter opp en utstilling av politibiler, både uniformert og sivile. Vi kommer også til å stille frem politibåt og scooter. Så kommer vi til å vise frem og teste både lasere og alkometer, forteller Magnussen.

Ettersom de forventer en del barn vil det også være mulighet til å prøve seg på noen aktiviteter.

– Vi åpner også opp arresten og her vil det bli mulighet til å ta sitt eget fingeravtrykk og få prøve håndjern. Barna vil også få noen effekter etter besøket. Så vil det bli mulighet for en kaffe og en matbit, sier Magnussen.

Suksess

Etter suksessen i 2016, er det knyttet spenning til årets event.

– Vi synes selv det var ganske bra i fjor, så nå gleder vi oss til å åpne dørene. Alle er velkommen, avslutter Magnussen.

I fjor var det mange som ville se arresten. Her med politibetjent Lena Ronesen. Foto: Maria Holm Simonsen