Det var under fjorårets sjøfisketurismekonferanse i Tromsø, ble det bestemt å stifte «Yes Seafishing Norway», som er en organisasjon for sjøfisketurisme. De har satt seg flere mål, forteller de gjennom en pressemelding.

– Vi har som mål å få næringa til å skinne av selvrespekt og anseelse. For å få dette til vil hovedfokus være på å forbedre økonomien i næringa, ivareta næringas interesser gjennom aktiv og god samhandling med offentlige myndigheter, står det i brevet.

Organisert turistfiske

I pressemeldingen beskrives det at turistfiske startet forsiktig på midten av 80-tallet. Særlig var det grupperinger på Sørlandet. Senere har den spredt seg langs hele kysten og utgjør i dag en av de største aktivitetene knyttet til Norsk reiselivsnæring. I brevet nevnes flere punkter som er årsaken til Norges posisjon blant sportsfiskere i Europa.

– Vi har Lang kystlinje med fjorder, holmer og skjær som skjermer for vind og vær. Det er også god forvaltning av fiskeressursene, mye fisk og mange arter, god infrastruktur og spredt bosetting.

Tor Erik Lind, Lavangen, ble valgt som styreleder. De øvrige i styret er Jan-Eric Bengtsson, Havøysund, Mona Jacobsen Saab, Hasvik, Håkon Grande, Leirfjord, Thore Erling Pettersen, Roan, samt Jakob Oddvar Jakobsen, Farsund. Gunnar Almlid er innleid som daglig leder.

Tor Erik Lind fra Lavangen er valgt som styreleder for den nye organisasjonen. Foto: Innovasjon Norge