Det er nemlig denne tellingen som er grunnlaget for beregning av tilskuddene fra Staten neste år. Tilskuddene varierer ut fra alder på dem som kommer flyttende. Men om en regner et gjennomsnitt på 35.000 kroner per person vil det gi et pluss på 735.000 kroner.

– En god trend i kommunen

– Dette er gode innbyggertall og positivt for Salangen. Det opprettholder en god trend vi har i kommunen, kommenterer ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

– Hva er forklaringen?

– Jeg kan nevne at vi har fått en veldig sterk økning av antall ettåringer i barnehagen. Jeg tror det er noen trender her som er på tur til å utvikle seg. En forklaring er at vi har tilsatt en del nye folk i Salangen kommune første halvår. Vi vet også at noen har flytta hit, men ikke meldt flytting enda. Så har vi for eksempel Salangsfisk AS som har fått på plass kompetansearbeidsplasser på Salangsverket, svarer hun.

Stabil befolkningsutvikling

– Jeg har inntrykk av at det generelt er en positiv trend i det lokale næringslivet. Jeg ser god stemning og masse aktivitet. At det er mange flinke folk her vil også trekke til seg andre, sier Wiggen Prestbakmo.

– Salangen har hatt en stabil befolkningsutvikling, noe som ikke er en selvfølge. En får ikke det på grunn av stunt. Jeg mener Salangen-samfunnet er et spennende og mangfoldig samfunn med mange ildsjeler. Jeg tror det bidrar til at en del unge familier flytter hit, sier hun.