Den meritterte fotografen fra Senja har holdt «workshop» på Kråkeslottet på Senja hver sommer og vinter de siste fire årene. Nå er han igjen tilbake for å by på kunnskap og opplevelser for fotointeresserte.

– I år kjører jeg en ny type workshop, med fokus på portrett som kunstnerisk uttrykk, forteller Johnsen.

Årets kurs startet opp søndag, og har en mer kreativ hovedoverskrift, forteller Johnsen.

– Dette er for de litt mer viderekomne, som kan håndtere et kamera fra før, sier han.

Hardt arbeid

Johnsen forteller at deltakerne får svært krevende oppgaver, blant annet en «kreativ hinderløype», som han mener de har taklet svært bra.

– De har jobbet utrolig hardt fra morgen til kveld, og oppdager mye nytt. Det er mange som har fått seg en aha-opplevelse her, sier han.

– Men det er vel ikke bare beinhardt arbeid?

– Nei, det er også veldig sosialt. Vi spiser jo gode måltider sammen, og om kveldene har vi bål ute, og folk tar seg gjerne et glass vin og koser seg.

Han legger til:

– Det er også viktig, man kan ikke bare jobbe hele tiden.

Nytt av året er også at Linda Juanette Lande har tatt over som produsent, og har stått for all mat ved arrangementet.

– Vi har fått servert nordnorsk husmannskost, og det har vært fantastisk godt. Alle er svært begeistret for maten, sier Johnsen entusiastisk.

Optimale forhold

Til årets kurs var det 15 påmeldte, og dermed fullt.

– Kurset ble faktisk utsolgt et halvt år i forveien, forteller Johnsen, som er fornøyd med at tilbudet er blitt så populært.

– Og det dårlige været har ikke ødelagt for deltakerne?

– Vi er veldig happy med lyset. Vi vil helst ha opphold, men ikke sol, og gjerne litt havtåke. Det har også vært lite vind, så det har vært veldig behagelig.

Forholdene har dermed vært helt optimale, skryter fotografen.

– Vi har ikke kommet hit for å bli brune, sier han og ler.

Arnfinn Johnsen er så langt svært fornøyd med årets workshop, som er fjerde året på rad. – De får svært krevende oppgaver og har jobbet utrolig godt, forteller Johnsen. Her er han fotografert ved fjorårets sommerworkshop på Kråkeslottet. Foto: Petter Egge