De nygifte tok turen fra hjemmet i Oslo, og til Strønnesbotn på Senja, for å smis i hymens lenker.

– Min familie er herfra, og jeg tok Sebastian med opp hit på min første tur, for å vise han hvor jeg kommer fra. To år etter jeg tok han med hit for første gang gikk vi på Blåheia bak her. Det var der oppe han spurte om jeg ville gifte meg med han, forteller Maria, som naturlig nok sa ja.

Frieri i nordlys

– Hvorfor valgte du å fri på Blåheia?

– Det hadde litt symbol med at det er her hun er fra. Rammen rundt med bra vær passa veldig godt, alt mens vi så ut over fjorden, forteller Sebastian.

– Den kvelden var nordlys den kvelden, så vi satt her ute på to stoler, ja omtrent her vi har feiringa nå. Det var helt fantastisk, skyter Maria inn.

Den store dagen starta i kapellet på Lysnes. Selve festen valgte de å ha ute på Marias farfars, Torfinn Simonsen, sin hjemgård i Straumbotn.

– Fantastisk

På gjestelista står gjester fra nær, ikke så nærme og noen fra virkelig fjernt.

– Utebryllup her på Senja er helt fantastisk. Vi har aldri vært borti noe slikt med naturen og alt, forteller Julie Thompson, Paul Thompson og Justine Simonsen, som har tatt turen til Senja fra North Dakota i USA.

Av de omtrent 70 gjestene på gjestelista, hadde bare syv av gjestene adresse i landsdelen.

Heldige

Å ha utebryllup i Nord-Norge er et sjansespill, selv på sommeren.

– Vi var utrolig heldige og valgte riktig helg med tanke på været. Det er klart vi var litt nervøs hvis været skulle bli dårlig, men vi har rigga til med telt og varmelamper. Nå er det jo 17 grader og glimt av midnattssol. Vi har gitt beskjed om at ingen får dra før klokka 6 i morgentidlig, ler det nygifta paret, mens champagnen sprettes i bakgrunnen.

Nygift: Selve vielsen ble gjennomført i kaptellet på Lysnes. Foto: Privat Foto: Privat