Etter at den nye moloen sto ferdig på Sjøvegan, var det mange båter i yachtklassen å se på den trygge havna. Flere var kommet langveisfra for å delta enten det var for å få millionfisken på kroken eller få med seg folkelivet.

Vant 12.000 kr

- Vi tok turen fra Sortland, en sjøreise på tre og en halv time, sier Jim Pedersen med kompisen Jan Roger Olsen som ligger til brygga med en større båt. Turen var ikke forgjeves all den tid han fredag tok største fisk, en torsk på 12, 92 kilo som han vant en gavepremie for 12.000 kroner på hos en brilleforretning. Mens andre ligger med millionbåter i yachtklassen til brygga, legger Elias Kristensen, Salangen med besøkende Ida Stensrud og Einar Moe fra Tromsø ut fra brygga for å fiske.

– Så langt har det ikke blitt noen gevinst, men vi satser på bedre fiskelykke i dag. Den hemmelige plassen vil de sjølsagt ikke ut med.

Slapper av

Lengre bort ligger Rolf Jørgensen med en større moderne båt av yachttypen.

- Vi tok turen hit fra Soløy i Lavangen for å være her i helga og slappe av og se på folkelivet, sier Jørgensen og bedyrer at han ikke skal delta i selve Millionfisken.

Heller ikke en gjeng som har tatt turen fra Sørreisa og Brøstadbotn har tenkt delta i fisket. Til gjengjeld har de benket seg til bords bak på båten Maud som de seilte fra Vågen i Sørreisa.

- Vi er her for å hygge oss i finværet og ha det sosialt. Folkelivet under Millionfisken er det viktigste å få med seg, sier Sissel Edvardsen med Jan Are Kristiansen, Tom Are Hansen og Jorid Svendsen fra Brøstadbotn.

FOLKELIVET: - Vi er her for å ha det sosialt og deltar ikke i fisket, forteller denne glade gjengen: fv. Sissel Edvardsen og Jan Are Kristiansen, Sørreisa. Tom Are Hansen og Jorid Svendsen fra Brøstadbotn. Foto: Ulf Antonsen
FISKERE: Vi satser på bedre fiskelykke i dag sier fv. Elias Kristensen, Salangen med besøkende Ida Stensrud og Einar Moe fra Tromsø. Foto: Ulf Antonsen