Cowboyhattkledde hoder starta å poppe opp allerede ved Langnes. Det var ikke vanskelig å skjønne at en folkefest var under oppseiling. Både fredag og lørdag var det omtrent stinn brakke, med rundt 1.200 festglade festivalgjengere fredag og 1.300 på lørdag.

– Alle trivdes og folk var så med. Det var helt suverent begge dagene, og ingen ville gå hjem. Plumbo spilte i to timer og folk var med hele veien. Lothepus kan virkelig lage show, selv om han ikke noen sanger. Alle som spilte var kjempeflinke. Rossfjordrocken i år har virkelig fått inn rette bandene, forteller Rita Myrvang.

Engasjert

Et vanlig syn på konserter og festivaler er at folk holder seg rolig ved bordene, mens musikkerne spiller. Her ble de andre boller. Allerede under lydprøven til Lothepus og bandet flokka folk seg rundt scenen.

– Konserten starter ikke før senere, så dere kan komme tilbake seinere, påminte Leif Einar Lothe, som han egentlig heter, uten at folk brydde seg nevneverdig.

Høy kjendisfaktor

Med seg til Rossfjord, fulgte hadde Lothe med seg den andre delen av radarparet fra Farmen Kjendis, Petter Pilgaard.

– Jeg visste ikke at Petter skulle komme en gang, jeg har jo ikke kontroll på noe, smiler Lothepus skeivt etter lydprøven.

– Jeg er med Lothepus i dag, og skal være med å showe litt på scenen, forteller Pilgaard.

Roser folket

Før konserten var både Lothepus og Petter Pilgaard ute i festivalområdet for å snakke med folk.

– Det er fint å komme seg bort fra byen og komme hit til vakre Rossfjord. Nordlenninger er jo det beste folkeslaget i Norge. De er åpne, bilde og de har null filter. Det er ikke noe fasade og det er ekte det du får, forteller Pilgaard, og svarer at han kanskje må kjøpe seg feriehus i Rossfjord, på spørsmål det er aktuelt å flytte nordover.

May Britt Paulsen var en av de som fikk møte forbildene.

– Dem er så koselig og jordnære begge to. Petter vant mitt hjerte når han vaska trusene til Lothepus på Farmen, forteller May Britt Paulsen. engasjert, og viser frem cowboyhatten med autografen fra Lothe og Pilgaard.

Helt: May Britt Paulsen fikk skal sove med cowboyhatten, etter heltene Petter Pilgaard og Lothepus signerte den. Foto: Sara Kampevoll Foto: Foto: Sara Kampevoll
Nordlending: Petter Pilgaard mener han selv burde vært nordlending, siden han, i likhet med nordlendinger, mangler filter. Foto: Sara Kampevoll Foto: Foto: Sara Kampevoll
Populær: Leif Einar Lothe, bedre kjent som Lothepus, var en populær herremann på Rossfjordrocken. Foto: Sara Kampevoll Foto: Foto: Sara Kampevoll