Da over hundre unger stilte på startstreken i gateløpet på Sjøvegan midt under Millionfisken lørdag, var det mange forventningsfulle fjes å se. Starten gikk med et smell og ungene stormet av sted i den 600 meter lange løypa i sentrum.

Gledet seg

- Jeg hadde gledet meg lenge til å delta i løpet, sier Maria Charlotte Rasmussen som deltok sammen med sin søster Siren. Etter målgang vanket det flotte medaljer som var laget nettopp til dette arrangementet med Millionfisken stemplet inn. – Det var artig å delta, legger Maria til som er vant med å konkurrere om vinteren med ski på beina eller når hun spiller fotball om sommeren.

Over hundre

- Vi hadde 128 unger med i alderen 8 måneder til 12 år og noen i følge med foreldrene sine, sier Lill Tove Torheim avdelingsleder i Sparebank1 Nord- Norge som sto for arrangement med god hjelp fra Salangen IF-ski. Her er det ingen kåring av en vinner, men alle får en medalje når de kommer i mål, forteller hun.

Glede

- Med mange glade folk og unger som viste stor idrettsglede her i dag var det utrolig artig å være med på dette arrangementet. Jeg gjør det gjerne en gang til, sier hun og smiler om kapp med barna som får sin medalje etter målgangen. Andre var minst like opptatte av å få klem av Labb og Line mens foreldrene tok bilder.

VANT: Maria Charlotte Rasmussen med lillesøster Siren fikk medaljer etter målgang. – Jeg er vant med å konkurrere på ski og spiller fotball om sommeren, sier Maria. Foto: Ulf Antonsen
BAMSEKLEM: Ragna Lynum i følge med pappa Roger fikk seg en ekstra bamseklem av Labb. – Men det var bare en dame som var utkledd, sier Ragna lurt. Foto: Ulf Antonsen