Da Nasjonal Transportplan (NTP) ble lagt frem i april, var det gode nyheter for Senjahopen. Bygdas havneanlegg fikk nemlig en tildeling på til sammen 139 millioner kroner i de to neste transportplanperiodene 2018-2029. Ei tildeling på 39 millioner kroner er lagt til den første perioden, mens hundre millioner kroner er lagt til den siste perioden.

Da stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) besøkte Midt-Troms regionråd i mai ble han presentert for et sterkt ønske i forbindelse med NTP-tildelinga.

– Nemlig at man kunne se disse tildelingene i sammenheng uten opphold og få fremskyndet prosjektet, sier Grøvan til Folkebladet.

Mulig forskuttering

I så måte mener Grøvan å ha gode nyheter å by på.

– Jeg tok budskapet meg med tilbake da vi i Stortinget skulle jobbe med merknadene til NTP. Der bli vi fire samarbeidspartier enige om at vi vil åpne for en mulighet til lokal forskuttering, sier Grøvan.

Det betyr at kommune eller næringsliv kan inngå avtale med Staten om en forskuttering av de midlene som ligger inne i den siste perioden. Dette for å kunne få til en tidligere oppstart av prosjekter.

– Så får man pengene utbetalt i den siste perioden slik det ligger inne i NTP.

Godt tatt imot

KrF-politikeren mener at havneprosjektet i Senjahopen er midt i blinken for en løsning med forskuttering.

– Evner man å finne mulighet til forskuttering vil dette prosjektet kunne startes opp tidligere. Jeg har snakket med ordføreren i Berg kommune om dette, og jeg oppfattet at budskapet ble godt tatt imot. Han sa at de ville sette seg ned og se på muligheten for å gjennomføre dette, sier Grøvan.

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med ordfører Roar Åge Jakobsen i Berg kommne.

Det som skal gjøres av tiltak i Senjahopen havn omfatter en utdyping og innseiling av havna på 11 meter, utdyping i havneområdet ved industriområdet på ni meter og utdyping av fiskeriserviceanlegget til fem meter.