Folkebladet tar tempen på teamet på berga ikke så langt fra Dalen i Salangen. I teamet er det deltakere fra Kjøllefjord i nord til Kløfta i sør. Og de er mer enn klar for konkurransen.

– Fisker for å vinne

– Det er femte året jeg er med. Første året vant vi 100.000 kroner på torsken. Vi deler gevinstene. Den gangen ble det 14.000 kroner på hver. Og det var flaks fordi når jeg kom hjem lå 10.000 kroner i regninger i postkassa, forteller Tonny Fangstmann Lunnan.

Og til orientering så er Lunnan registrert mellomnavnet sitt i folkeregisteret.

– Hva er taktikken i år?

– Nei, det er å fiske mest mulig. Vi må bare kjøre på fra første sekund. Noen fisker i båt og noen fisker fra land. Vi fisker for å vinne, sier han.

– Millionfisken er et fantastisk arrangement der det skjer mye, fortsetter Lunnan.

Det sosiale er viktig

Et annet teammedlem er Tore Paulsen som kommer fra Kløfta.

– Jeg kommer hit på grunn av fiskinga og at kona skal få ferie, spøker Paulsen.

– Det er fjerde gangen jeg er med på Millionfisken. Men dessverre var jeg ikke med den gangen de vant 100.000 kroner. Men hovedgrunnen til at jeg er med er det sosiale. Vi spiser god mat, tar noen pils og bor på Elvelund Camping. Hele arrangementet er veldig bra og folk er veldig hyggelig i Salangen. Det er bra om vi vinner noe, noe jeg selvfølgelig også går for. Jeg var veldig nær en dagspremie en gang, Jeg kommer til å satse på å få kveite i år, sier han.

Skal ta storeslem

Jan Paulsen fra Kjøllefjord kommer for femte gang.

– Det er sjelden jeg kommer til en plass jeg treffer så mye hyggelige folk. Alt er godt tilrettelagt, da får en lyst til å komme tilbake også. Første gang Millionfisken ble arrangert bodde jeg på Silsand. Den gangen visste jeg ikke helt hva det var. Men når jeg kom hit for fem år siden så jeg det var enormt bra. Og vi kommer til å fortsette å komme, sier Paulsen.

– Og ambisjonene er?

– Vi har ambisjoner om å vinne hvert år, vi skal ta storeslem, ler han.

– Neida, vi skal være med å ha det artig. Men man må ha litt flaks også. Tonny har to år på rad tatt ørret dagen før konkurransen, men ingen under konkurransen, fortsetter han.

Morten Dokka

fiske mest mulig: Tonny Fangstmann Lunnan har taktikken klar for Millionfisken. Fiske mest mulig og trø til fra første sekund. Foto: Morten Dokka