For å sikre et godt innhold i Nasjonal Transportplan (NTP) de neste 12 årene, skal samferdselsministeren reise rundt i landet.

– Stortinget har vedtatt en ny og offensiv Nasjonal transportplan for de neste 12 årene. Nå skal handlingsprogrammene utarbeides og midler til blant annet vedlikehold og rassikring fordeles. Vi reiser derfor fra nord til sør for å ha direkte dialog med fagfolk, næringsliv og folk flest som er brukere av infrastrukturen. Slik direkte kontakt er til stor verdi for vårt arbeid i departementet og sikrer høyere kvalitet på det vi leverer, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

I Midt-Troms skal han innom både Finnsnes og Bardufoss lufthavn. Han skal både møte Profilgruppa og Sjømatklyngen Senja, og blant annet diskutere døgnhvileplass på E6 ved Buktamoen.

Samferdselsministerens arbeidsreise starter lørdag 24. juni og varer frem til fredag 30. juni. På reisen vil det være en rekke møter med næringsaktører, transportetatene, Nye Veier AS samt folk som bor og arbeider langs veiene som befares.