Det var et trist syn som møtte rektoren da hun oppdaget hva som hadde skjedd på lekeplassen ved skolen, få uker etter en større dugnadsinnsats.

– Dette er forferdelig synd. Her har noen ungdommer vært å knekt prydbuskene vi plantet i vår. De hadde strødd utover sjakkbrikkene i deler av skolegården og gått løs på huskestativet. Vi har et ønske om at den flotte lekeplassen vi har opparbeidet skal bli brukt, men ikke ødelagt, fortviler rektor på Trollvik skole, Wenche Jakobsen.

Observert

I løpet av søndagen har hun mottatt flere tips og telefoner som har gitt opplysninger om det som skjedde lørdags kveld.

– Vi vet at det er snakk om noen ungdommer, ettersom de har blitt observert på stedet av flere. Jeg håper at vi slipper å anmelde forholdet. Jeg mener å vite hvem som står bak, basert på alle opplysningene jeg har fått. Nå har jeg litt is i magen, og venter å ser om de som har vært på skolen, melder seg, sier Jakobsen.

Videre sier hun at de vil vente til mandag ettermiddag, for å se om de som har utført gjerningene melder seg.

– Hvis de kjøper nye prydbusker og planter disse så skal de slippe anmeldelse, opplyser hun.

Trist

Prydbuskene og pottene var noe de fikk ut av midlene de mottok hos kommunen for å forskjønne nærmiljøet. Flere møtte i mai opp på dugnad for å ordne i stand området til sommeren.

– Vi har jobbet hardt for å pynte i bygda og fikk mange gode tilbakemeldinger for det som ble gjort. Mange av de jeg har snakket med synes dette er svært trist. Nå må de som har gjort dette ta ansvar, de skal ikke slippe unna, avslutter Jakobsen.

HÆRVERK: Huskestativet fikk også gjennomgå. Foto: Privat